SINIŠA MALI U DRVARU: Ministar predao respiratore i medicinsku opremu
Foto: Marina Lopičić

donacija

SINIŠA MALI U DRVARU: Ministar predao respiratore i medicinsku opremu

Politika -

Ministar finansija Siniša Mali posetio je danas Drvar i u ime Vlade Srbije uručio dva respiratora Domu zdravlja i drugu medicinsku opremu.

Ministar Mali je pre toga posetio i Hitnu pomoć u Drvaru, čija zgrada treba da se rekonstruiše, a prisustvovala je i ministarka zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Kantona 10 u BiH Vasilija Broćeta.

Mali će kasnije održati sastanak sa predstavnicima opštine Drvar i predati kombi za prevoz dece kao donaciju Vlade Srbije.

Pomoć je stigla nakon što je predsednik Aleksandar Vučić juče najavio da Srbija šalje u Drvar pomoć za koju su građani zamolili i koju im je država Srbija obećala.

"Šaljemo kombi vozilo za koje su nas zamolili. Tu su i respiratori koje mogu tamo da prikopčaju, skafanderi i oprema, koju su nam tražili" , rekao je Vučić, nakon razgovora u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Drvar je, inače, većinski srpska opština na teritoriji Federacije BiH.

Vučić je ranije izjavio da je Srbija pomogla Drvar sa oko milion evra i najavio da će biti izdvojeno još sredstava za pomoć Domu zdravlja u Drvaru.

Drvar je jedna od većinskih srpskih opština koje su posle Dejtonskog sporazuma pripale Federaciji BiH, a isto se desilo i sa opštinama Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

Osim Bosanskog Petrovca, ostala mesta pripadaju Kantonu 10, čije je sedište u Livnu s većinskim hrvatskim stanovništvom.

U Drvaru je u januaru 2020. otvoren pogon fabrike Jumko iz Vranja, za čiju je gradnju Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track