Najnovije vesti

VULIN: Tanja Fajon čini sve da bi Srbima ogadila EU! Na kraju će ubediti Srbe da ne treba da budu u Evropskoj uniji
Foto: Ministarstvo odbrane

pokret socijalista

VULIN: Tanja Fajon čini sve da bi Srbima ogadila EU! Na kraju će ubediti Srbe da ne treba da budu u Evropskoj uniji

Politika

Evroparlamentarka Tanja Fajon čini sve da bi Srbima ogadila Evropsku uniju, kaže ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

On je rekao da lično nije pristalica Evropske unije i da, što se njega tiče, Fajon "radi u dobrom pravcu".

"Ona će na kraju ubediti Srbe da ne treba da budu u Evropskoj uniji. Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji je za Evropsku uniju, koji drži Srbiju na evropskom putu. Kada bi se on pomerio i nekoliko puta dao antievropske izjave - Evropske unije u Srbiji neće biti", rekao je Vulin, a prenosi Pokret socijalista u saopštenju.

Kako kaže, Fajon uspešno radi na tome da evroskeptici jednog dana dobiju većinu u Srbiji kada je u pitanju odnos prema Evropskoj uniji.

Komentarišući izjave da je "u Srbiji društvo podeljeno", ministar Vulin je rekao da ne razume kako onda funkcionišu društva u kojima određene političke opcije na izborima dobiju daleko manju podršku nego što je dobio Aleksandar Vučić u Srbiji.

To što je u Srbiji dva miliona ljudi glasalo u nedelju za Aleksandra Vučića, Vulin kaže da je to demokratija.

"Stalno slušamo o podeljenom društvu. Koje podeljeno društvo? Ako je kod nas podeljeno društvo, a imate više od 60 odsto glasova za jednu političku opciju, onda je u Nemačkoj građanski rat, jer tamo prave Vladu i sa 30 odsto, 10 odsto. U Sloveniji onda, oni samo što se ne raspadnu, jer oni jedva da formiraju Vladu", zaključio je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...