VUČIĆ I PUTIN OČI U OČI: Za 3 sata počinje važan sastanak dva predsednika u Moskvi!
Foto: EPA/Andrej Cukić, AP/Alexei Nikolsky

srpsko-rusko prijateljstvo

VUČIĆ I PUTIN OČI U OČI: Za 3 sata počinje važan sastanak dva predsednika u Moskvi!

Politika -

Za otprilike 3 sata predsednik Srbije srešće se u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom jedan na jedan, saznaje Kurir.

Važnost susreta "jedan na jedan" srpskog i ruskog lidera jasno je najavljena tokom prošlonedeljne posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Vučić je nakon tog sastanka, koji je, kako je Lavrov rekao, upriličen zbog predstojećeg sastanka predstavnika Beograda i Prištrine u Beloj kući, izjavio da je od ruskog šefa diplomatije "dobio određene ocene koje su ga kao predsednika dodatno zabrinule, a tiču se različitih planova i ideja po pitanju rešavanja kosovske krize.

"Ne želimo da svi budu konsultovani, pitani, a da Rusiju niko ništa ne pita. Rusija je uvek podržavala Srbiju, u skladu sa odlukama Generalne skupštine UN da se dijalog vodi pod okriljem EU", rekao je Vučić i najavio da će sa ruskim predsednikom Putinom razmeniti ocene, iskustva i saznanja o događajima i odnosima na međunarodnoj sceni.

Uoči današnjeg razgovora sa ruskim predsednikom u Moskvi stigla je i vest koju je objavio Njujork tajms, da će Vučić 27. juna u Beloj kući razgovarati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će prisustvovati Vojnoj paradi povodom obeležavanja 75-godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track