EKSTREMISTI PRIPREMALI STRAŠNO NASILJE, A OPOZICIJA ĆUTI: Niko nije osudio pozive na paljenje policajaca i Beograda!
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

SKANDALOZNO

EKSTREMISTI PRIPREMALI STRAŠNO NASILJE, A OPOZICIJA ĆUTI: Niko nije osudio pozive na paljenje policajaca i Beograda!

Politika -

Deo učesnika protesta u Beogradu deli video klipove iz sveta i poruke u kojima sugerišu šta je potrebno da se ponese od "opreme" na ulice kako bi se palili policajci i grad. Iako poruke danima kruže po društvenim mrežama, niko od opozicionih lidera, koji idu na proteste, nije se ogradio od poziva na brutalno nasilje.

- Obavezno svi na demonstracije ponesite bar po litru - dve benzina, po mogućnosti u staklenim flašama. Palite sve policijsko, palite policiju, zapalite grad ako treba. Alo! Mora mu se stati na put!!! - piše u jednoj od poruka, dok se u drugoj sugeriše kako treba da se radi.

foto: Instagram Printscreen

- Danas u Beogradu poneste beznin i baklje. Kupite puške za vodu, sipajte benzin i prskajte policiju, pa ih gađajte bakljama. Udrimo na njih još jače - glasi jedna poruka, dok narednom pozivaju na uništavanje imovine:

- Ajde, braćo, ponesite oružje, baklje, benzin, palite, rušite, lomite. Ponesite macile da bolje razbijate šlemove, čekiće, metalne lagere sa praćkama.

foto: Kurir TV Printscreen

Iako se ovim eksplicitno poziva na uništavanje imovine i napade na policiju, niko od opozicionih lidera, koji danima već dolaze na proteste, nije se ogradio od ovih poruka.

foto: Twitter Printscreen

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track