Ljajić i Vorlik: Brže pristupanje Srbije STO

Ljajić i Vorlik: Brže pristupanje Srbije STO

Politika -
Ambasadorka Vorlik izrazila spremnost da pomogne Srbiji u otklanjanju preostalih prepreka za punopravno članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji

BEOGRAD - Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Meri Vorlik i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić složili su se o neophodnosti što skorijeg pristupanja Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO).

Ambasadorka Vorlik je izrazila spremnost da pomogne našoj zemlji u otklanjanju preostalih prepreka za punopravno članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Ljajić koji je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija razgovarao je sa ambasadorkom SAD i o unapređenju saradnje u oblasti telekomunikacija i ocenjeno je je da bi dobra polazna osnova bilo potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Vlade i SAD o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, čiji tekst je usaglašen u maju ove godine.

U odvojenom susretu ministar Ljajih se sastao i sa ambasadorom Republike Indonezije Samjuelom Samsonom.

Na sastanku je izražena spremnost za proširivanje ekonomske saradnje između dve zemlje, posebno u oblastima poljoprivrede, vojne i farmaceutske industrije.

U tom cilju, istakli su sagovornici, od posebnog značaja je organizovanje predstojećeg poslovnog foruma privrednika Srbije i Indonezije, koji će u septembru ove godine biti održan u Beogradu.

Ambasador Samson je tokom sastanka preneo stav Vlade Indonezije, koja u Srbiji vidi strateškog partnera za jačanje svojih ekonomskih pozicija u Jugoistočnoj i Srednjoj Evropi i izrazio očekivanje da će privredna saradnja između dve države u budućnosti biti intenzivnija i sadržajnija, ističe se u saopštenju kabineta potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track