VUČIĆ: Srbija u saradnji sa Nemcima može da bude važan proizvodni i industrijski hab
Foto: Tanjug Printscreen

VUČIĆ: Srbija u saradnji sa Nemcima može da bude važan proizvodni i industrijski hab

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Nemačka iz kovid krize izaći kao jedna od najvećih ekonomskih sila u svetu i da bi naša zemlja to mogla da iskoristi i u saradnji sa Nemcima bude važan proizvodni i industrijski hab.

Vučić povodom juče potpisanog sporazuma sa nemačkim ministrom za privredu i energetiku Peterom Altmajerom, koje predviđa uspostavljanje institucionalnog partnerstva za jačanje razvoja strategije industrijske politike Srbije u skladu sa Evropskim zelenim dogovorom, uz istovremeno unapređenje odgovarajućih lanaca snabdevanja, rekao da to partnerstvo može da omogući Srbiji da još brže napreduje.

Kaže da će Nemačka svoju proizvodnju bazirati i u drugim zmeljama kako bi uspostavili lance proizvodnje i snabdevanja u koje može Srbija da se uključi.

"Želimo i mi da budemo proizvodni i industrijski hab", naglasio je Vučić dodajući da Srbija može još brže da napreduje, ali da su nam, pre svega, potrebni, mir i stabilnost.

Dodaje da je Altmajer juče govorio o ekonomskim rezultatima Srbije i da je bio zaprepašćen napretkom sprske ekonomije i projekcijama za rast BDP-a Srbije.

"Ne bi mogli to da uradimo da nismo bili fokusirani na snaženje ekonomije u prethodnom periodu", naglasio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja