SUKOB U PRIŠTINSKOJ DELEGACIJI PRED SUSRET S TRAMPOM Haradinaj vrši pritisak na Hotija, evo šta mu traži KRITIKE PLJUŠTE
Foto: PrintScreen, AP/Ronald Zak

napravili haos

SUKOB U PRIŠTINSKOJ DELEGACIJI PRED SUSRET S TRAMPOM Haradinaj vrši pritisak na Hotija, evo šta mu traži KRITIKE PLJUŠTE

Politika -

Samo par sati pred planirano potpisivanje sporazuma između Beograda i Prištine u Vašingtonu, u prištinskoj delegaciji došlo je do neslaganja, tvrdi prištinski list "Gazeta ekspres".

List navodi da je Ramuš Haradinaj Avdulahu Hotiju rekao da treba da odbije sporazum. Haradinaj, koji je član vladajuće koalicije u Prištini, vrši pritisak na Hotija da ne potpiše planirani sporazum.

Amerikanci, zbog nastalih tenzija, prete da će svako ko se usprotivi sporazumu imati SAD protiv sebe.

Analitičari: Delegcija Prištine brojna, a nestručna

Inače, prištinska vlada i premijer Avdulah Hoti oštro su kritikovani u Prištini zbog brojnosti delegacije koja je otputovala u Vašington na dijalog s Beogradom, a u kojoj gotovo da nema nijednog ekonomiste, a teme su, piše prištiski portal Ljajmi, ekonomske.

Prištinska delegacija broji više od deset članova, što je za analitičaara Fatona Abdulahua neprihvatljivo.

Uveren je da to nije zbog toga da bi bila delegacija u SAD bila spremnija, već da bi lakše mogla da amortizuje neuspeh aktuelne koalicione vlasti.

"Ova delegacija nema nijednog ekonomskog stručnjaka, a u Beloj kući se priča o ekonomskim temama”, rekao je Abdulahu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track