FORMIRANA VLAST I NA ZVEZDARI: Vladan Jeremić novi predsednik opštine
Foto: Opština Zvezdara

posle izbora

FORMIRANA VLAST I NA ZVEZDARI: Vladan Jeremić novi predsednik opštine

Beograd -

BEOGRAD, - Opština Zvezdara danas je dobila novu izvršnu vlast, a za predsednika opštine izabran je Vladan Jeremić sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Izbor Jeremića, koji je u prošlom sazivu bio član opštinskog veća, podržalo je 46 od 50 odbornika koji su prisustvovali drugoj sednici Skupštine opštine Zvezdara.

Podržali su ga odbornici sa liste SNS, SPS-JS i SPAS-a Aleksandra Šapića kojih u novom sazivu opštinskog parlamenta ima ukupno 48 (dva nisu prisustvovala današnjoj sednici) i koji, kaže Jeremić, čine većinu.

Jeremić je zahvalio na podršci i naveo da je počastvovan, ali i svestan odgovornosti koju je dobio današnjim imenovanjem.

"Ta odgovornost znači još veću energiju, još više rada i nepostojanje radnog vremena kada je u pitanju potreba da se izađe u susret svim građanima opštine Zvezdara", istakao je Jeremić.

Precizirao da u novom sazivu najviše mandata ima SNS (35), zatim slede SPS-JS sa sedam i SPAS sa šest, dok su u opoziciji DS S sa tri i "Suverenisti" sa dva mandata.

"Želja mi je da bez obzira na političku pripadnost svi budemo svesni značaja da svoje znanje, vreme i energiju usmerimo ka tome da rešavamo svakodnevne probleme građana Zvezdare", rekao je Jeremić nakon sednice, kojoj je prisustvovalo 50 od ukupno 53 odbornika.

Za njegovog zamenika izabrana je Dragana Djurić sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", a izabrano je i Veće koje u novom sastavu ima 11 članova.

Na prošloj sednici za predsednika Skupštine opštine Zvezdara ponovo je izabran Aleksandar Eror, a danas je za njegovog zamenika, sa 46 glasova podrške, izabran Goran Filipović iz SNS.

Usvojena je i odluka o prestanku mandata odbornicima Nedi Ukraden, Vesni Zmijanac, Suzani Perić i Nemanji Pajiću sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", zbog prestanka prebivališta na teritoriji opštine Zvezdara, kao i Milošu Ignjatoviću, takođe sa te liste, zbog podnete ostavke na odborničko mesto.

Njih će zameniti odbornici Uroš Radomirović, Jovana Nicović, Ljiljana Redžić, Vuk Mentović i Petko Savić.

Sednica je održana u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

Ispred Ustanove su, uoči sednice, predstavnici Dveri ponovili da su podneli krivične prijave protiv Vladana Jeremića, Miloša Ignjatovića (bivši predsednik opštine Zvezdara) i Aleksandra Erora za koje tvrde da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili opštinski budžet za skoro milion evra, u vezi sa održavanjem nekategorisanih puteva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track