SIMIĆ: GRAĐANI RAКOVICE META UVREDA NEODGOVORNIH POJEDINACA
Foto: GO Rakovica

SIMIĆ: GRAĐANI RAКOVICE META UVREDA NEODGOVORNIH POJEDINACA

Politika -

Кao predsednik Gradske opštine Rakovica imam obavezu da odgovorim na gnusne napade jedne političke partije, koja je u svom saopštenju na najbrutalniji način uvredila građane Rakovice.

Кao nosilac javne funkcije, zajedno sa svojim saradnicima otvoren sam za sve kritike, dok se na lične uvrede i ne osvrćem. Ali kada neko vređa Rakovicu i njene građane onda imam obavezu da stanem u zaštitu.

Povod za vređanje građana i same Rakovice, od strane tih politikanata, bilo je gostovanje naše opštine u emisiji na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. U dva dana iskoristili smo priliku da našu opštinu predstavimo u najlepšem svetlu. Lično sam zadovoljan što smo na jedan dostojanstven način predstavili ne samo prirodne lepote, kulturno-istorijske objekte i mesta Rakovice već i njene stanovnike.

A Rakovicu su, osim dela opštinskog rukovodstva, predstavljali direktori škola, nastavnici, talentovana deca, vrhunski sportisti, kulturno-umetnička društva, nagrađivani policajci i mnogi drugi pojedinci i udruženja kojim bi se ponosile i opštine mnogo veće i bogatije od Rakovice.

Na žalost, za neodgovorne pojedince ne postoji granica koju ne bi prešli niti uvreda koju ne bi izgovorili zarad dobijanja jeftinih političkih poena.

Osim naših dragih gostiju sa kojima smo išli u emisiju na meti uvreda se našlo i jezero u Resniku koje je nazvano „baruštinom“. Iako je istog dana na tom istom jezeru organizovana predivna manifestacija „Porodični dan“, gde je u prijatnom okruženju i prirodi upriličen bogat zabavni program za sve koji su došli.

I to je jedna od razlika između odgovornih ljudi i neodgovornih politikanata. Tamo gde mi vidimo šansu za razvoj, oni vide „baruštinu“, tamo gde mi vidimo vredne, radne i pametne ljude, oni vide šansu za podsmevanje. Pre nekoliko nedelja meta ismevanja u saopštenjima te političke stranke bio je jedan stariji sugrađanin kojeg sam posetio i od koga sam dosta toga naučio. Danas su meta drugi naši sugrađani koji su krivi samo zato što vole Rakovicu. Pitanje je ko će sutra biti meta.

Poseban prezir osećam prema tvrdnjama iz saopštenja da smo u Rakovicu doveli fabrike koje truju građane. Na žalost takve fabrike zaista postoje i one su dovedene u neko drugo vreme, dok su ti koji danas pišu saopštenja tada bili na vlasti u Beogradu i Rakovici. Zahvaljujući ugovorima i dozvolama koji su oni potpisali mi se i danas borimo da ta postrojenja, za koje osnovano sumnjamo da štete zdravlju građana, izmestimo iz opštine.

Ali za razliku od tog vremena, mi smo danas na strani građana, podržavamo njihove zahteve i činimo sve da nasleđene probleme rešimo.

Na kraju svojim sugrađanima, svojim komšijama, mogu da poručim da su vrata Opštine Rakovica uvek otvorena. Uvek sam spreman da razgovaram sa svakim čovekom koji mi se obrati sa problemom. Isto tako mogu da obećam da ću uvek stati u zaštitu Rakovice i njenih građana.

Miloš Simić, predsednik Gradske opštine Rakovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track