DRAGAN ŠORMAZ KRITIČAN PREMA KOALICIONOJ VLADI: SPS, SPAS i dosadašnji partneri SNS su trebali da budu opozicija
Foto: Zorana Jevtić

lični stav

DRAGAN ŠORMAZ KRITIČAN PREMA KOALICIONOJ VLADI: SPS, SPAS i dosadašnji partneri SNS su trebali da budu opozicija

Politika -

BEOGRAD- Poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz izjavio je danas da je on lično bio za to da SNS ne pravi nikakve koalicije sa SPS i SPAS, da većinu u skupštini čine njihovi poslanici i tri liste nacionalnih manjina.

U opoziciji bi trebalo da budu svi drugi, dodaje on, uključujući i partnere naprednjaka, poput PUPS-a, SNP-a Nenada Popovića, SDPS-a Rasima Ljajića I Pokreta socijalista Aleksandra Vulina.

foto: Dado Đilas, Fonet

"Građani su glasali za SNS i očekivali da naprednjaci i Aleksandar Vučić budu zaslužni za sve dobro, odnosno odgovorni za sve loše", rekao je Šormaz za Tanjug komentarišući formiranje koalicione vlade.

Imali bismo 70 poslanika opozicije, ističe, a među njima bi bili i oni koji su bili na našoj listi, a kojima je SNS pomogla da uđu u skupštinu.

"Dalje su mogli da se profilišu radom kroz opoziciono delovanje, jer imamo taj problem nepostojanja alternative SNS-u što za politički život i ne mora da bude dobro", rekao je Šormaz Kada je reč o odluci da na čelu Skupštine bude lider socijalista Šormaz je kazao i da bi za Ivicu Dačića, kao predsednika skupštine, glasao "sa obe ruke", ali da SPS bude opozicija.

"To bi bila dobra poruka svima, jer onda imate konstruktivnu opoziciju", rekao je Šormaz.

On se pita i na osnovu čega sada socijalisti imaju i predsednika skupštine i mesta u vladi budući da su, kaže, dobili duplo manje glasova u odnosu na 2016. godinu.

Prema njegovom mišljenju, predsednik parlamenta bi trebalo da bude Aleksandar Martinović, jer je, kaže, SNS dobila najveće poverenje građana.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Na pitanje o budućoj saradnji sa socijalistima, kojima nije bio oduševljen ni ranije, Šormaz kaže da neće nije promeni mišljenje, jer SPS smatra odgovornim za "sve što sada živimo".

"Da ja pričam o 90tim i (Slobodanu) Miloševiću je izlišno, sve što danas loše živimo je njihov rezultat, sve muke koje imamo je zbog njihove loše politike. Ko hoće da prihvati hoće, ko neće neće", zaključio je Šormaz.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track