Najnovije vesti

STVARA SE TEMELJ DA VLADA SRBIJE RADI JOŠ BOLJE: Milićević o tome šta nam nova izmena zakona donosi!
Foto: Kurir

NE ulazi u sardžaj ekspozea mandatarke

STVARA SE TEMELJ DA VLADA SRBIJE RADI JOŠ BOLJE: Milićević o tome šta nam nova izmena zakona donosi!

Politika

Šef poslaničke grupe SPS-a u Skupštini Srbije Ðorđe Milićević izjavio je danas da se zakonom o ministarstvima stvara temelj da Vlada Srbije radi još bolje i da može da realizuje proklamovana načela.

Milićević je kazao da ne ulazi u to šta će biti sardžaj ekspozea mandatarke za sastav vlade Ane Brnabić, ali je ubeđen da će među njima biti šest ključnih ciljeva o kojima je govorio predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić.

- Siguran sam da je ovo zakon koji se najviše puta menjao u istoriji svih zakona, jer od uvođenja višestranačja nismo imali jedan optimalan model koji je broj ministarstva neophodan za vladu. Sada činimo korak napred i pravimo upravo taj optimalan model - rekao je Milićević novinarima u Skupštini Srbije i dodao da sadržaj zakona nije rezultat političke trgovine.

Najavljujući podršku socijalista zakonu, Milićević je kazao da je zakon odraz realnih potreba građana i društva i da je potvrda da se ide ka uređenijoj i boljoj državi.

- Znam da su personalna rešenja uvek važna, ali to danas nije tema. Važno je da izaberemo najbolje i najkvalitetnije, ali je sada reč o tome da se napravi sistem koji će omogućiti vladi da radi - rekao je šef socijalista u skupštini.

Milićević je pozdravio formiranje tri nova ministarstva, a na komentare da je osnivanje ministarstva za dijalog "marketinški trik" odgovorio da su u dijalogu koji je vođen između vlasti i opozicije na FPN-u, a nakon toga i u skupštini, ostali samo predstavnici vladajuće koalicije, te podsetio na Vučićeve reči da je neophodan "permanentan dijalog".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...