Najnovije vesti

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: Sve veća opasnost od širenja virusa, evo šta nas čeka u narednih 10 dana
Foto: Printscreen Pink

stabilna situacija u bolnicama

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: Sve veća opasnost od širenja virusa, evo šta nas čeka u narednih 10 dana

Društvo

Epidemiolog prof.dr Branislav Tiodorović kaže da se nalazimo u situaciji kada je opasnost od širenja kovida daleko veća i kada se može reći da imamo više inficiranih nego što je dokazano.

- Mladi ljudi koji ne osećaju neke posebne tegobe oni se ne javljaju lekaru, ne javljaju se ni na testiranje i posledica toga je situacija u kojoj ne znači da smo obuhvatili sve koje treba tako da se može očekivati da je od pet do 10 puta više onih koji su potvrđeni - kaže Tiodorović.

Kako je dodao, među testiranima dominiraju oni koji imaju od 20 do 40 godina, ali sve više počinju da se pojavljuju i radno aktivni do 60 godina.

Tiodorović je rekao da imamo porast u broju potvrđenih slučajeva uz stabilnu situaciju u bolnicama.

- Nemamo veliki skok, pa čak ni u velikim gradovima, pa se može očekivati da ćemo u narednih 10 dana doći u situaciju da zbog ovih koji su radno aktivni i žive u domaćinstvu sa više članova budu zaraženi i stariji - naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, to nas može dovesti u istu situaciju koju smo imali u aprilu, a onda sledi “razgorevanje” što znači da i mlađi teže obolevaju što smo imali u julu.

- Stanovništvo je disciplinovano i svesno opasnosti i mislim da smo daleko od uvođenja policijskog časa - zaključio je epidemiolog.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...