LIČNI STAV

IVICA DAČIĆ: Trebalo bi da SPS i SNS budu ujedinjeni na izborima 2022. godine (KURIR TELEVIZIJA)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će uz predsedničke i gradske izbore 2022. godine biti ponovo organizovani i parlamentarni izbori. Novi predsednik Skupštine Ivica Dačić ocenio je ovaj potez kao izuzetno pozitivan, objašnjavajući da je sastav nove vlade koncentracioni, te da ona ima svoj rok trajanja.

Budući da su dve stranke SNS i SPS u strateškom partnerstvu, predsednik Skupštine i predsednik stranke SPS izneo je svoj lični stav da bi ove dve stranke trebalo zajedno da nastupe na predstojećim izborima.

"Redovni predsednički i gradski izbori će biti 2022. Objektivno možda postoji potreba da se organizuju i parlamentarni i možda je i najbolje tako, jer ovo je koncentraciona vlada, koje su uglavnom ograničenog trajanja. U njoj su SPS, SPAS i manjine. I zato je treba oročiti. Zato se slažem s tom odlukom", rekao je Dačić i dodao.

"Trebalo bi 2022. da nastupimo ujedinjeni sa SNS. Ja sam to i za ove izbore predlagao. Ako dođe do ujedinjenja opozicije, logično je da i mi imamo front. Ovo je moje lično mišljenje i ne znam da li se s njim slaže Vučić niti u mojoj stranci".

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track