RIBAR MORA PRED SUDIJU: Prokupčanin izvadio legendarnu neman iz Toplice, a sad mora hitno da se pravda da bi izbegao zatvor
Foto: Printscreen Youtube

među dokazima i snimak

RIBAR MORA PRED SUDIJU: Prokupčanin izvadio legendarnu neman iz Toplice, a sad mora hitno da se pravda da bi izbegao zatvor

Srbija -

Zbog sumnje da je na Toplici 10. i 11. avgusta namenskim priborom prilagođenim ribolovu na nedozvoljen način grabuljanjem odnosno kačenjem ribe za telo u nekoliko navrata zakačio po telu ribu, a zatim je trokrakom udicom zakačio za telo iznad glave i potom dovukao do obale i izvukao iz vode, prokupačko Osnovno javno tužilaštvo je pokrenulo istražni postupak protiv N. M. iz Prokuplja.

U tužilaštvu ističu da je početkom septembra kod njih stigla krivična prijava koju je podnelo Privredno društvo "Južna Morava dva" Niš.

- Predmet se nalazi u fazi prikupljanja potrebnih obaveštenja, a N. M. se sumnjiči da je izvršio krivično delo nezakonit ribolov za koje je propisana kazna zatvora od tri godine - kažu između ostalog u Tužilaštvu.

Podnosilac krivične prijave je dostavio nekoliko dokaza, a među njima je i video materijal čitave "akcije" ulova jedne od najvećih riba ikada uhvaćenih na Toplici.

Mediji su prethodno pisali da je sredinom avgusta na Toplici, na delu toka kroz Prokuplje nizvodno od železničkog mosta, ribolovac N. M. nakon navodne borbe koja je trajala blizu 40 minuta uspeo da štapom upeca i izvadi soma od 2,26 metra, a teškog 67 kilograma.

- Bez obzira na to što imam jak pribor, što imam iskustva, bila je baš žestoka borba. Dubina je bila ne više od metra, ali je matica bila jaka jer je voda zbog kiša prethodnih dana nadošla. Ipak, pobedilo je iskustvo i znanje, kao i adrenalin - rekao je tada N. M.

Ribolovci tvrde da je ovo jedan od najvećih primeraka koji je ikada upecan.

Inače, som je riba koja je veoma zastupljena u reci Toplici i ranijih godina bilo je slučajeva da budu ulovljeni krupni primerci, ali ni najstariji Prokupčani ne pamte da je ikada ulovljena ovako velika riba.

(Kurir.rs/Južne vesti/Foto:You tube/Printscreen/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track