POSLANIK NAPRAVIO SKANDAL U SKUPŠTINI: Kamberi napao Srbiju
Foto: Beta Milan Obradović

reagovao i predsednik

POSLANIK NAPRAVIO SKANDAL U SKUPŠTINI: Kamberi napao Srbiju

Politika -

Poslanik Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaip Kamberi nije birao reči kada je u Skupštini ocenjivao vlast u Srbiji i uporedio našu zemlju s Belorusijom.

Zbog toga je reagovao predsednik Skupštine Ivica Dačić i upozorio ga da vodi računa o svom rečniku.

- Ja ne predstavljam ni žute, ni crne, ni plave, već diskriminisane Albance. Ko bi mogao da pomisli da će jedina opozicija u Skupštini Srbije biti Albanci i Bošnjaci. Baš tužno za demokratiju. Ovakav parlament nije mogao da proizvede čak ni Slobodan Milošević - rekao je, između ostalog, Kamberi, koji je govor počeo s „Mirdita, dobar dan“.

Dačić mu je odgovorio da u Bujanovcu, gde je 50 odsto Srba, nema nijednog u vlasti.

Na Kamberijev govor je reagovao i predsednik Aleksandar Vučić, rekavši da je srećan što u Srbiji neko, posebno Albanci, mogu da govore o totalitarnom sistemu Srbije i položaju zajednica, a da tako nešto nije moguće na nekim drugim teritorijama.

- Upitao bih smeju li tako da govore neki drugi i u Prištini i Tirani ili na nekom drugom mestu. O ugroženosti manjinskih zajednica govori čovek koji je iz vlasti u Bujanovcu izbacio 42 odsto Srba a traži ministarsko mesto sa 0,5 odsto glasova, a onima koji imaju 42 odsto ne daje pravo da učestvuju u vlasti - rekao je Vučić.

Izrazio je zadovoljstvo i ponos što je u demorkatskoj Srbiji moguće da neko izgovori te reči i da mu bude samo odgovoreno u skladu sa demokratskim pravilima.

- Još će morati Ibrom i Sitnicom da protekne mnogo vode da tako nešto postane moguće na nekoj drugoj teritoriji - dodao je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track