VLADA SRBIJE POČELA S RADOM: Ana Brnabić prodrmala ministre, prvi radni dan počeli već u osam!
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije Slobodan Miljević

Poranili

VLADA SRBIJE POČELA S RADOM: Ana Brnabić prodrmala ministre, prvi radni dan počeli već u osam!

Politika -

Nova vlada započela s radom udarničkim tempom, od rane zore, a članovi kabineta u Nemanjinoj 11 kažu da im buđenje nije teško palo

Nova vlada Srbije započela je mandat udarnički, pa su tako juče prvu sednicu održali u osam ujutru. Novi ministri za Kurir kažu da je ona protekla u radnoj i dobroj atmosferi, dok su tokom dana preuzimali i zvanično nove funkcije.

Kako je poručila premijerka Ana Brnabić, Vlada Srbije nastavlja da kao tim politički i ekonomski jača Srbiju.

foto: EPA/Andrej Cukić

- Nastavljamo da radimo kao tim za politički i ekonomski jaču Srbiju. Naš cilj je bolji život svih građana naše zemlje - napisala je ona nakon sednice na svom Tviter nalogu.

Iako je valjalo ustati u cik zore kako bi se spremili za sednicu koja je počela u osam, ministri listom tvrde da im to nije teško palo.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar prosvete Branko Ružić za Kurir je juče poručio da je atmosfera bila odlična.

- Na prvoj sednici nove vlade atmosfera je bila odlična, radna - kratko nam je preneo utisak Ružić.

I ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede preneo je deo atmosfere.

- Ovo su redovni sastanci i novi ciljevi za narednih 15 meseci - rekao nam je Nedimović.

Inače, na sednici je Novak Nedić postavljen za generalnog sekretara Vlade, dok su predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade, povučeni iz skupštinske procedure. Istovremeno, članovi Vlade usvojili su rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima, a Vlada Srbije donela je i odluku da se redovne sednice održavaju kao i do sada, četvrtkom u 13 časova.

MOGAO DUŽE DA SPAVA

Dačić: Volim Skupštinu

foto: Ana Paunković

Dojučerašnji ministar spoljnih poslova, aktuelni predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, reklo bi se, nimalo ne žali za radom u Vladi, već mu prija povratak u parlament. A možda i zbog toga što je izbegao sednicu u osam, s obzirom na to da ne važi za ranoranioca.

- Ovo je drugačiji ritam i drugačije su obaveze, stalno si pred očima javnosti, više je obaveza na unutrašnjopolitičkoj sceni. Ja sam navikao na skupštinski rad i to volim - poručio je juče za Kurir.

OVAKO SU NOVI MINISTRI PREUZELI FUNKCIJE

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obavio je primopredaju dužnosti sa novom resornom ministarkom Irenom Vujović. Ona je istakla da je spremna da se suoči sa izazovima koji je očekuju na novoj dužnosti, te da će se truditi da radom i rezultatima opravda poverenje koje joj je ukazano.

foto: Tanjug/ministarstvo zaštite životne sredine

Istovremeno, nova ministarka kulture i informisanja Maja Gojković preuzela je resor od odlazećeg ministra Vladana Vukosavljevića a primopredaja funkcije održana je u prostorijama ministarstva.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Mladena Šarčevića. Na sastanku prilikom primopredaje predat je izveštaj o radu ministarstva, a dosadašnji ministar upoznao je ministra Ružića ss rezultatima rada ministarstva i aktivnostima koje su u toku.

foto: Tanjug/Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Novoizabrana ministarka Darija Kisić Tepavčević preuzela je resor rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja od dosadašnjeg ministra Zorana Đorđevića, koji joj je predao izveštaj o radu resora u prethodne tri godine i četiri meseca, kao i izveštaj Državne revizorske institucije.

foto: Beta/Ministarstvo za rad

U kabinetu ministra pravde nova ministarka Maja Popović preuzela je dužnost od dosadašnje ministarke Nele Kuburović Kisić, a Kuburović Kisić je tom prilikom čestitala novoj ministarki na izboru i poželela joj uspešan rad.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

I novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića, koji je izabran za ministra odbrane. Nakon intoniranja himne ministri Stefanović i Vulin potpisali su zapisnik o primopredaji dužnosti.

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

I ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović preuzela je dužnost od ministra Branka Ružića. On je Obradovićevoj predao izveštaj o radu, nakon čega je održan radni sastanak na kom ju je upoznao sa rezultatima ministarstva.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Anđelka Atanasković, dosadašnja direktorka „Prve petoletke“ iz Trstenika, preuzela je dužnost ministra privrede od Gorana Kneževića.

foto: Tanjug/Ministarstvo privrede

Kurir.rs/ Ivana Žigić Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije Slobodan Miljević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track