OTVOREN NAJVEĆI ŠOPING CENTAR NA BALKANU Vučić: Galerija je novi simbol BEOGRADA, ovo izgleda SVETSKI! (FOTO)
Foto: Silvija Slamnig

otvaranje galerije beograd

OTVOREN NAJVEĆI ŠOPING CENTAR NA BALKANU Vučić: Galerija je novi simbol BEOGRADA, ovo izgleda SVETSKI! (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju Galerije Beograd u okviru Beograda na vodi, koja će biti najveći tržni centar u regionu.

Oktobar završavamo u suficitu

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija zabeležiti suficit u budžetu na kraju oktobra, što je, kaže, bilo gotovo nemoguće.

- Imaćemo veliki deficit na kraju godine, zbog korone, ali ovo su svakako izvanredni rezultati, što govoti da možemo bolje i brže, rekao je Vučić novinarima na otvaranju Galerije Beograd, tržnog centra u Beogradu na vodi.

Vučić je podsetio i da je Srbija danas prva po stopi rasta u Evropi, što nije bila nikada ranije.

foto: Printscreen / Tanjug

Vučić o smrti Amfilohija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas saučešće patrijarhu SPC Irineju, srpskom narodu, posebno u Crnoj Gori zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je upravo čuo vest o smrti mitropilita.

- Voleo bih da je vest netačna. Video sam da se u 8.20 upokojio. Sve se dalje nadam da ta vest nije tačna. Ako je tačna, izražavam saučešće patrijarhu i srpskom narodu, rekao je on.

Beograd - sedište regiona

- Razgovarao sam sa Alabarom o vizijama, a ja bih rekao da su to bili tada samo snovi, koje smo imali i kako da iz močvarne žabokrečine i iz baraka. Napravili smo nekoliko fascinantnih i prelepih zgrada. Naš Beograd je bio sedište velike Jugoslavije, danas Beograd postaje središte celog regiona. Ovaj tržni centar ne možete da obiđete, išao sam električnim automobilom i nisam sve uspeo da obiđem. Trista hiljada kvadrata ovde ima, ne znam ko će stići ovo sve da obiđe za života. Ovde će raditi pet hiljada ljudi kada kapaciteti budu pun, a hiljadu i sto porodica je živelo od radova koji su ovde objavljani- rekao je Vučić i dodao:

-Želim da se posebno zahvalim prijatelju Alabaru koji je uložio mnogo energije da ovo izgleda i da bude jedan od najlepših tržnih centara. Nije mu teško da kad god ga pozovemo, da mi razjasni nešto ili da se brže nešto uradi, njemu nije teško da pokaže poštovanje prema našoj zemlji. Molim sve prisutne, šta god mislili o svima nama, da vas pitam znate li kada je Srbija bila prva po rastu u Evropi, reći ću vam, nikad. Danas jeste. Imamo izvanredne rezultate, hvala građanima koji su verovali u nas i koji veruju u velike snove i rad uvek pobeđuje. Živela Srbije - poručio je predsednik.

1 / 5 Foto: Printscreen / Tanjug

Vučić se provozao u oldtajmeru

Predsednik se potom provozao ulicom TC u oldtajmeru. Od jednog barmena predsednik je dobio poziv da svrati na kafu.

- Dizajnerski je super urađena, ja gledam svaki dan s posla i super izgleda, rekao je predsednik Vučić.

1 / 3 Foto: Silvija Slamnig

Predsednik Srbije obišao tržni centar "Galerija Belgrade"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa svojim timom obišao je novoizgrađeni tržni centar u kompleksu Beograda na vodi i tom prilikom istakao da je ovo veoma značajan projekat za Srbiju i da će zasigurno proleće doneti prosperitet ovom projektu.

foto: Printscreen / Tanjug

Otvaranju prisustvuje i predsednik kompanije Eagle Hills Mohamed Alabar.

Osim njih dvojice, tu su i premijerka Ana Brnabić i ministar Siniša Mali.

- Sve izgleda svetski, ovaj tržni centar biće pun u martu i aprilu. Napuniće se skroz kada se pojavi vakcina i malo popusti korona, narod će dolaziti. Očekujem da to bude u punom kapacitetu u martu i aprilu - rekao je predsednik Vučić tokom obilaska.

8.00 - očekuje se dolazak predsednika Vučića.

Galerija Beograd biće najveći šoping mol, zabavna i gastronomska destinacija u regionu

Reč je o tržnom centru na samoj obali Save sa 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta.

U okviru objekta biće oko 300 lokala i 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mesta.

U Galeriji će se osim novih brendova predstaviti i već prisutni brendovi sa svojim premijum izdanjima.

Galerija Beograd predstavlja objedinjeni koncept šopinga, zabave i gastronomije kakav do sada kod nas nije viđen.

To će biti jedini evropski tržni centar na obali reke.

U ponudi će biti najbolji svetski i domaći brendovi na jednom mestu, desetine kafića i restorana, dva zabavna kompleksa i bioskop sa najnaprednijom IMAX tehnologijom.

Inspirisana duhom i ulicama Beograda, Galerija Beograd je i svojevrsni arhitektonski poduhvat koji ovom delu grada daje potpuno novi sjaj.

Staklo i kamen preovlađuju u eksterijeru i savršen su dodatak obali Save, na koju se pruža impresivan pogled iz restorana i kafića.

Unutrašnjost Galerije Belgrade ne može se uporediti ni sa jednom građevinom tog tipa u ovom delu Evrope.

Ulice i trgovi podeljeni su u celine koje oslikavaju puls grada, a zahvaljujući fasadama i podovima od prirodnih materijala i plafonu od providnih panela, šetnja kroz unutrašnjost posetiocima daje utisak da su napolju.

Idejno rešenje za Galeriju Beograd radio je prestižni arhitektonski studio Callison RTKL iz Los Anđelesa, koji stoji iza projekata kao što su Kolumbija centar u Sijetlu i Fashion Show, najveći šoping mol u Las Vegasu.

Galerija Beograd donosi još jednu inovaciju, program lojalnosti "Moj Beograd", čiji članovi postaju svi koji preuzmu aplikaciju Galerije Belgrade.

Skeniranjem računa napravljenim prilikom kupovine u tom tržnom centru, članovi sakupljaju bodove koje mogu koristiti za naredne kupovine.

Prvi koji će imati priliku da kupuju na taj način su dobitnici nagradne igre "Šopinguj kao milioner".

Najsrećniji dobitnik osvojio je dva miliona dinara, drugoplasirani 200.000, a petoro trećeplasiranih po 20.000 dinara. Pored bodova, aplikacija obezbeđuje i brojne popuste i druge pogodnosti.

Otvaranje Galerije Beograd pratiće i sedmodnevni festival, tokom kojeg će svaki dan biti ispunjen sadržajima i raznim aktivnostima.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track