PETKOVIĆ: Beograd posvećen dijalogu, ne stvarajte konfuziju
Foto: Aleksandar Jovanović

Član Glavnog odbora SNS

PETKOVIĆ: Beograd posvećen dijalogu, ne stvarajte konfuziju

Politika -

BEOGRAD - Član Glavnog odbora SNS Petar Petković rekao je danas da je Srbija iskreno posvećena dijalogu Beograda i Prištine, svesna da Kosovo i Metohija ne može zauvek ostati zamrznuti konflikt, i pozvao političke aktere u našoj zemlji da ne stvaraju konfuziju u domaćoj i stranoj javnosti interpretirajući na pogrešan način namere Beograda u procesu normalizacije odnosa sa Prištinom.

"Pokušaj Vuka Jeremića da se dodvori nekome u inostranstvu pripisujući Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću neiskrene namere kada je reč o Kosovu i Metohiji možda Jeremiću lično može biti lukrativan potez, ali svakako nanosi štetu interesima naše države", naveo je Petković u saopštenju.

On je ukazao da Jeremić, nakon štete koju je naneo borbi za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa, nema moralno pravo da politički nastupa kao neko ko sa Kosovom i Metohijom nema nikakve veze.

"A podsećam još jednom da je Jeremić direktno odgovoran za niz štetnih sporazuma sa Prištinom, za izmeštanje dijaloga o našoj južnoj pokrajini iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, kao i za nespretnu diplomatsku akciju čiji je rezultat bio potvrda legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova od strane Međunarodnog suda pravde", naveo je Petković.

Jeremić, kao što je nekada radio u interesu Prištine, to čini i danas, napadajući sopstvenu državu, i amnestirajući istovremeno prištinske separatiste od svake odgovornosti za uspeh odnosno neuspeh dijaloga, zaključio je Petković.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije danas da pitanje Kosova i Metohije neće biti skoro rešeno, bez obzira na to ko će biti izabran za predsednika SAD, a tvrdi i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema nameru da reši taj problem.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track