A NJEGOVI SAVEZNICI U PARIZU? Francuski parlamentarac zahteva formiranje ISTRAŽNE KOMISIJE zbog podrške Tačiju tokom rata
Foto: Profimedia

BURNA REAKCIJA

A NJEGOVI SAVEZNICI U PARIZU? Francuski parlamentarac zahteva formiranje ISTRAŽNE KOMISIJE zbog podrške Tačiju tokom rata

Politika -

Poslanik francuskog parlamenta Tijeri Marijani žestoko je reagovao nakon što su Specijalizovana veća potvrdila optužnicu za ratne zločine protiv bivšeg vođe terorističke OVK i doskorašnjeg predsednika lažne države Kosova Hašima Tačija.

Marijani je naglasio da treba hitno formirati istražnu komisiju zbog podrške koju je francuska vlast pružala Tačiju i OVK protiv Srbije tokom sukoba devedesetih godina.

- A njegovi saveznici u Francuskoj? I akcija ministarstva spoljnih poslova u njegovu korist protiv Srbije. Treba nam istražna komisija - napisao je Marijani u objavi na svom Tviter nalogu.

Francuska je pod vođstvom Žaka Širaka bila jedna od zemalja koja se saglasila sa namerom da Zapad bombarduje Srbiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske izdalo je saopštenje za štampu 2016. godine kojim je pozdravilo izbor Hašima Tačija za predsednika privremenih prištinskih institucija.

(Kurir.rs/Kosovo online/Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track