Rascep u Dverima zbog Novog Sada
Foto: Kurir

Rascep u Dverima zbog Novog Sada

Politika -
Novosadski odbor demantovao je ove navode "Starešinstva" stranke i optužilo ga za samovolju i ne prizanje odluku o isključenju Šarovića i Đurđeva

NOVI SAD - Novosadski odbor Pokreta Dveri saopštio je da ne priznaje odluku rukovodstva te političke stranke o isključenju lokalnih funkcionera Miroslava Parovića i Aleksandra Đurđeva.

Rukovodstvo Dveri saopštilo je ranije da su Parović i Đurđev isključeni zbog "pravljenja frakcija", nepoštovanja pravila i neobaveštavanja rukovodstva pokreta o pregovorima o promeni lokalne vlasti u Novom Sadu.

Rukovodstvo je pozvalo Parovića i Đurđeva da vrate svoje odborničke mandate Dverima i raspustilo novosadsko povereništvo stranke. Novosadski odbor Dveri demantovao je ove navode "Starešinstva" stranke i optužilo ga za samovolju, centralizaciju i za pokušaj razbijanja Dveri.

Saopštenje je potpisalo svih pet odbornika Dveri u Skupštini grada Novog Sada, kao i 13 članova Povereništva Dveri za Novi Sad. U saopštenju se još navodi da će Dveri u glavnom gradu Vojvodine nastaviti da rade na rušenju "separatističke: gradske vlasti Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV)". U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS, LSV, Srpskog pokreta obnove i Socijalističke partije Srbije (SPS), a Srpska napredna stranka pozvala je SPS da napusti tu vlast i da formira novu, u koju bi bile uključene i Dveri i Demokratska stranka Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track