Ljajić: Povlačimo neuspešne ekonomske ambasadore

Ljajić: Povlačimo neuspešne ekonomske ambasadore

Politika -
Ostanak na toj funkciji zavisiaće od postignutih razultata, a nije isključio mogućnost da pojedine ekonomske diplomate budu povučene sa tih funkcija

BEOGRAD - Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić najavio da će do kraja sedmice od ekonomskih ambasadora Srbije zatražiti da u najkraćem roku podnesu izveštaj o radu.

Ljajić je rekao da će od postignutih razultata zavisiti njihov ostanak na toj funkciji, a nije isključio mogućnost da pojedine ekonomske diplomate budu povučene sa tih funkcija.

Na osnovu izveštaja koje nam budu podneli utvrdićemo da li ćemo neke smeniti i imenovati nove ambasadore. Možda ćemo čak i ukinuti ekonomske diplomate u pojedinim zemljama, ako se utvrdi da ima više štete nego koristi za njihovo postojanje, rekao je Ljaljić, pod čijom su ingerencijom ekonomski ambasadori. a prenose beogradski mediji.

On je naveo da će uspešnost ekonomskih ambasadora utvrditi u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, na čijem je čelu Mlađan Dinkić.

Srbija sada ima 27 ekonomskih ambasadora širom sveta, koji su u službi od oktobra 2010, a njihov glavni zadatak je da obezbede dolazak što više investitora iz zemalja domaćina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja