MAJKA TRAGIČNO NASTRADALOG VUKA ERCEGA: Krivična prijava u sudu sklonjena po nalogu Đilasa!
Foto: Ana Paunković, Twitter

Ne odustaje

MAJKA TRAGIČNO NASTRADALOG VUKA ERCEGA: Krivična prijava u sudu sklonjena po nalogu Đilasa!

Politika -

Irena Petrović, majka dečaka Vuka Ercega, koji je prošle godine preminuo od posledica zadobijenih prilikom pada sa litice u Tašmajdanskom parku 2013, tvrdi da je tužilaštvo Višeg suda, a po nalogu Dragana Đilasa, "izgubilo" krivičnu prijavu koju je ona još 2013. podnela protiv NN lica zbog stradanja njenog sina.

Irena Petrović je pre nekoliko godina dobila spor protiv Grada za duševne boli (sav novac doniran bolesnoj deci), ali je podnela i krivičnu prijavu kako bi neko imenom i prezimenom odgovarao za javašluk koji je koštao života njenog sina. Pomenute prijave nema godinama, a Petrovićeva koristi svaku priliku kako bi podsetila javnost na ono što joj se dogodilo.

Vuk Erceg
foto: Privatna Arhiva

Petrovićeva je na društvenoj mreži Tviter, pre nekoliko dana, napisala:

- Iako moj advokat poseduje kopiju i broj podnete prijve tužilaštvo tvrdi da isti nikada nismo podneli. Nadam se da će nadležni organi u ovoj državi pomoći meni da odbijem pravdu u slučaju stradanja mog sina Vuka. Isto to tužilaštvo iz Višeg suda zahvaljujući Draganu Đilasu izgubilo krivičnu prijavu protiv NN lica podnetu zbog stradanja mog sina Vuka gde su direktno odgovorni gradski čelnici i tadašnji gradonačelnik Đilas.

U razgovoru za Kurir mama Vuka Ercega kaže da kada se podnese krivična prijava sudu, ona se zavede pod određenim brojem, oni imaju kopiju kod sebe, ali da same prijave nema u sudu već godinama.

Vuk Erceg
foto: Privatna Arhiva

- S vremena na vreme podsećam javnost kroz šta prolazim da bih dokazala istinu u slučaju tragedije moga Vuka. Grad je priznao krivicu, ona se prebacuje na NN lice, a ko je tada vodio Grad? Čekali su smrtni ishod da bi zavarili rešetke. Meni je potrebna pravda, kao i drugim roditeljima, čija su deca stradala zbog propusta bivših gradskih čelnika. Ti roditelji mi se često obraćaju za pomoć, ja nisam usamljen slučaj. Verujem da je pravda za mog Vuka pravda i za drugu decu. Možda ja ne plačem i nemam lažne suze kao Đilas, i ne dolazim na njegovo raddno mesto da govorim da ljudi treba da ga ostave na miru, kao što je on, već naprotiv, koliko god da mi je velika bol, a neizmerno je velika i iskrena, toliko ću biti istrajna da dobijem pravdu za mog sina. Jer ovo što ja nosim u duši, tu količinu tuge zbog prekinutog života mog sina.... Nikada se neću smiriti dok ta ista osoba ne odgovara. Verujem da je Đilas uticao da se ta prijava skloni. To je krivična odgovornost, zatvor - navodi majka Vuka Ercega.

Irena Petrović kaže i da sinov grob obilaze ona i porodica svakodnevno, da Vuk nije zaboravljeni, niti će to ikada biti.

Vuk Erceg
foto: Privatna Arhiva

Iako je, kako kaže apolitična, oseća potrebu da istakne da joj je ova vlast, SNS, pomogla u lečenju i prebacivanju deteta u Rusiju na lečenje.

- A prethodna vlast, čelnici te vlasti, nisu se udostojili ni da nas pitaju kako smo svih tih sedam godina. Sama sam sve to vreme lečila sina, u sopstvenoj režiji - dodaje Petrovićeva.

Podsetimo, Vuk Erceg u aprilu 2013. propao kroz oštećenu zaštitnu ogradu na Tašmajdanu, bežeći od pčele, i pao niz liticu visoku oko 15 metara, iznad ulaza u lagum. Tada je zadobio ugnječenje velikog i malog mozga, koje prema rečima majke, nije odmah uočeno, te je on sedam dana bio u veštački izazvanoj komi. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, Vuk je pao u duboki san. Pored teških povreda njegovo stanje se zakomplikovalo infekcijom mozga i usne duplje, a posle šest godinama provedenih u komi dečak je 2019. preminuo.

Kurir.rs

Mom sinu je danas rođendan, i zahvaljujući tebi Đilase, slavi ga s anđelima

- Dobro veče Dragane Đilasu, danas je mom sinu punoletstvo, 18 godina. A zahvaljujući vama Dragane Đilasu, on ga slavi s anđelima, a ja sa tugom u srcu gledam njegov hladan spomenik. Oduzeli ste mu život vašim nemarom, a još uvek ste na slobodi. Verujem da će se to uskoro promeniti - napisala je Petrovićeva pre nekoliko dana, a na dan rođenja svog sina, na Tviteru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track