VUČIĆ: Prijavite se i vakcinišite što brže, u jednom trenutku neće moći da se bira VAKCINACIJA OD 11 SATI NA SAJMU I TORLAKU
Foto: Kurir

VUČIĆ I BRNABIĆEVA SA TIMOM ZA VAKCINACIJU

VUČIĆ: Prijavite se i vakcinišite što brže, u jednom trenutku neće moći da se bira VAKCINACIJA OD 11 SATI NA SAJMU I TORLAKU

Politika -

Dan ranije kada primite vakcinu je spas, poručio predsednik

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da se što pre prijavljuju za vakcinaciju i da se što pre vakcinišu, jer je to suštinska zaštita.

- Dan ranije kada primite vakcinu je spas. Za nas od ključnog značaja da se građani ubrzano prijavljuju. Što pre primite vakcinu spasićete živote i svoj i drugih, naglasio je Vučić na sednici državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju.

Ukazao je da primer oboljenja u domu za stare u Šapcu to najbolje dokazuje, jer da štićenici nisu bili vakcinisani, uveren je, imali bi užasnu tragediju.

Sednice Operativnog tima ubuduće svakog dana

Vučić je najavio danas da će se sednice Operativnog tima za vakcinaciju održavati svakog jutra u periodu od 7.30 i 8 časova. Sednice će se, kaže, održavati kako bi i državni vrh i građani bili izveštavani o tome šta je urađeno po pitanju vakcinacije, ali i šta je "u hodu" još moguće uraditi kako bi se vakcinacija ubrzala. Vučić je pozvao građane da se odazovu vakcinaciji u najvećoj meri. "Vakcinacijom čuvamo zdravlje naših ljudi, ali i stvaramo priliku da radimo još više i napornije kako bi i 2021. bili prva ekonomija u Evropi", rekao je Vučić. Naime, danas je održana prva sednica Operativnog tima za vakcinaciju i državnog vrha, kojom su predsedavali predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić.

- Molim sve da se prijave što je moguće pre, da se vakcnišu, a ako ne moraju da biraju da ne biraju. Radi se o kvalitetnim vakcinama, reč je samo o detaljima, podvukao je on.

Pozvao je građane da se zaštite od opakih bolesti ne od vakcine, jer ako se zaštite od opake bolesti neće moći da je prenose.

- Kada se vakcinište čak i ako budete zaraženi u 90 odsto slučaja nećete teže oboleti. To je suštinska zaštita, naglasio je Vučić. Ukazao je da u nekom trenutku neće moći da se bira.

Vakcinacija od 11 sati na Sajmu i Torlaku

Masovna vakcinacija građana počinje danas na Beogradskom sajmu i na Institutu Torlak, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je kazao na sednici državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju da će se na Institutu Torlak, na primer, vakcinisati ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Lončar je potvrdio da će primiti na Torlaku kinesku vakcinu.

- Naručili smo dovoljno vakcina za svakog građanina Srbije. Naručićemo dvostruko više, a neke zemlje su petostruko više. U svakom slučaju borimo se na tržištu na kojem je 10 zemalja dobilo 95 odsto svetskih vakcina do sada. Hoću da građani znaju koliko je naša zemlja uspešna u borbi i sa takvim zemljama, naglasio je on. Zamolio je da se zaštite svuda tamo ljudi koji rade sa narodom.

Nadležne vlasti je zamolio da sa svim opštinama lično kontaktiraju i vide šta im je potrebno.

Posebno i sa deset opština na KiM, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dodajući da je tamo situacija teška je pokušavaju da nas spreče, hapse direktore domova zdravlja.

- To ćemo na poseban način uz podršku različitih službi da radimo, najavio je on. Agenciju za lekove (ALIMS) je pozvao da što pre odobre ostale vakcine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track