JERKOV RAME UZ RAME SA BEZOSOM I DIKAPRIJEM: Poslali Bajdenu zajedničko pismo
Foto: Privatna Arhiva

Veliki uspeh

JERKOV RAME UZ RAME SA BEZOSOM I DIKAPRIJEM: Poslali Bajdenu zajedničko pismo

Politika -

Aleksandra Jerkov je u ime Akademije za razvoj demokratije potpisala, zajedno sa 152 svetska lidera, vodećim svetskim kompanijama i javnim ličnostim, pismo upućeno predsedniku SAD, kojim ga pozivaju da se uhvati u koštac sa klimatskim promenama

Aleksandra Jerkov, članica Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije (ADD), u ime ove organizacije potpisala je, a zajedno sa 152 svetska lidera, vodećim svetskim kompanijama i najpopularnijim glumcima sveta, pismo upućeno predsedniku SAD Džozefu Bajdenu kojim ga pozivaju da se uhvati u borbu protiv klimatskih promena i započne sprovođenje agende za zaštitu životne sredine.

Džozef Bajden, Džo Bajden, SAD, Amerika
foto: Printscreen Twitter/@NBCNews

Potpisnici se ovim pismom ujedno obavezuju da će podržati predsednika SAD u tom poslu.Među potpisnicima pisma nalaze se i predsednici, vlasnici i direktori najvećih svetskih kompanija, poput Džefa Bezosa, osnivača Amazona, Jespera Brodina, izvršnog direktora IKEE, Bila Forda, izvršnog predsednika kompanije "Ford Motors", potpredsednica kompanije "Apple", kao i mnogi drugi. Pored njih, inicijativu su potpisali i sadašnji i bivši zvaničnici - Džon Podesta, šefa kabineta Bila Klintona i šef kampanje Hilari Klinton, bivši ministar inostranih poslova Velike Britanije Dejvid Miliband, kao i nekoliko evropskih poslanika. Na spisku potpisnika su i slavni glumci: Leonardno Dikaprio, Natali Portman, Džejn Fonda. Pismo je objavljeno u "Njujork Tajmsu" i izazvalo je veliku pažnju svetskih medija.

Leonardo Dikaprio
foto: Profimedia
Tviter
foto: Printscreen

Jerkov u razgovoru za Kurir kaže da je poziv da potpišu pomenutu inicijativu došao kao posledica dugodišnje saradnje sa mnogobrojnim organizacijama i liderima, a sa kojima rade na ostvarivanju zajedničkih vrednosti.

Tviter
foto: Printscreen
Tviter
foto: Printscreen

- Balša Božović i ja smo u nekoliko navrata bili u SAD baš u vreme predsedničkih izbora i podržavali demokratske kandidate (na tim izborima), ta saradnja je urodila plodom, ovim. Organizacije "Klajmat pauer" i "Centar for amerikan progres", obe iz SAD, pozvale su nas da budemo potpisnici - ističe Jerkov i dodaje: - Ovo nije jednoročna inicijativa, radi se o nečemu što će funkcionisati dugoročno. Mi smo obavezali da ćemo sa Bajdenom sarađivati po ovim pitanjima - ravnopravnost, solidarnost, klimatske promene... Mi oko tih stvari delimo slične stavove.

Jerkov navodi i da im je velika čast što su u društvu svetskih lidera. - Ponosni smo, ovo je potvrda naših zalaganja za prave vrednosti - poručila je ona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track