PETKOVIĆ PRIMIO VAKCINU: U Domu zdravlja Raška vakcinisali se i predstavnici Srpske liste
Foto: Kancelarija za KIM

Odgovorno

PETKOVIĆ PRIMIO VAKCINU: U Domu zdravlja Raška vakcinisali se i predstavnici Srpske liste

Politika -

Direktor Kancelarije za KIM danas je, zajedno sa liderima Srpske liste i političkim predstavnicima Srba sa Kosova primio vakcinu protiv koronavirusa

Petar Peković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, primio je danas vakcinu protiv korona virusa u Domu zdravlja Raška i tom prilikom poručio da svako sa KiM ko želi da se vakciniše može to da uradi u Raškoj, Bujanovcu i Kuršumliji.

On je novinarima nakon vakcinacije rekao da dok se u svetu veliki bore za vakcine "mala Srbija" uspela je da obezbdi vakcine.

- Mi smo danas druga zemnlja, ne u EU, već u Evropi po broju vakcinacija, odnosno ljudi koji su se vakcinisali. To vam govori da je Srbija danas jaka i da smo zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i našim prijateljima u mogućnosti da obezbedimo više vrsta vakcina kako bi imunizacija bila na što većem novou - rekao je Petković.

On je kazao da vakcinacija našeg naroda na prostoru KiM traje već nekoliko nedelja.

Vakcinacija
foto: Kancelarija za KIM

- U Prištini s jedne strane žele da stave vakcine na lomače i teraju naše lekare kao najveće kriminalce, a ovde u centralnoj Srbiji se trudimo da učinimo sve da svaki naš čovek koji želi bude vakcinisan. Samo vakcinom možemo da pobedimo korona virus, a tada pobeđuju Srbija i budućnost - rekao je Petković

Vakcinacija
foto: Kancelarija za KIM

.

Zajedno sa Petkovićem vakcinu su primili i građani iz južne srpske pokrajine, lideri Srpske liste i politički predstavnici Srba sa Kosova.

Srpska lista
foto: Kancelarija za KIM
Srpska lista
foto: Kancelarija za KIM

Lider Srpske liste Goran Rakić zahvalio je predsedniku Srbije što je obezbedio vakcinu i istakao da svi koji žele da je prime potrebno da se prijave u Domu zdravlja.

- Primili smo vakcinu kako bi smo pobedili ovaj virus koji je pogodio ceo svet. Hvala lekarima i svima u zdravstvenim ustanovama - rekao je Rakić. Osim njega vakcinu su primili i potpredsednici SL Milan Radojičić, Igor Simić, gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević. Oni su u Rašku došli kako bi se uverili na koji je način organizovana vakcinacija građana Srbije sa KIM.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track