OD 1. FEBRUARA POČINJU DA RADE KAMERE ZA KONTROLU SAOBRAĆAJA: Vozačima na Zlatiboru se savetuje dodatan oprez
Foto: Zoran Šaponjić

Instalirane kamere

OD 1. FEBRUARA POČINJU DA RADE KAMERE ZA KONTROLU SAOBRAĆAJA: Vozačima na Zlatiboru se savetuje dodatan oprez

Srbija -

Od 1. februara zvanično počinju sa radom instalirane kamere, radar na Zlatiborskom putu i monitoring centar za bezbednost saobraćaja - saopštila je danas Informativna služba Grada Užica.

Nabavka opreme za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju prekršaja koju je sproveo Grad Užice podrazumevala je nabavku 25 kamera i jednog radara, kao i neophodne prateće opreme za Monitoring centar, koja se nalazi u Policijskoj upravi Užice.

Grad Užice je vlasnik opreme, a MUP Republike Srbije- policijska uprava Užice njen korisnik. Nakon sprovedenih procedura i usaglašavanja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, stigla je saglasnost Ministarstva, čime je omogućeno da izvođač radova u potpunosti izvrši opremanje, kako pristupnih mesta za kamere i radar, tako i monitoring centra. Time su stvoreni uslovi za korišćenje opreme.

- Podsećamo da uspostavljeni sistem veći deo svojih operacija obavlja automatski, bez prisustva policijskog službenika u samom monitoring centru. Neke od funkcija su: automatsko prepoznavanje prekršaja, kao što je primera radi, prolazak kroz crveno svetlo na semaforu, preko registarskih tablica.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise kako bismo unapredili nivo bezbednosti - stoji u saopštenju.

Radar koji kontroliše brzinu kretanja postavljen je na izlazu iz Užica, na magistralnom putu Užice-Bela Zemlja (Zlatiborskom putu), gde je maksimalna dozvoljena brzina kretanja 50 km/h. Radar kontroliše brzinu u oba pravca, i iz Užica i prema Užicu.

(Kurir.rs/ Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track