VUČIĆ IZ PARIZA: Biću iskren sa Makronom u vezi Kosova, ove godine moraćemo mnogo da radimo
Foto: Printscreen

privreda treba da radi

VUČIĆ IZ PARIZA: Biću iskren sa Makronom u vezi Kosova, ove godine moraćemo mnogo da radimo

Politika -

- Ovo mi je 11 susret s predsednikom Makronom. Reč je, ne samo o jednom od najvažnijih svetskih lidera, već i o prijatelju Srbije. Sutra je ključna tema, pod jedan Kosovo i Metohija. Imaćemo nekoliko važnih tema. Pod jedan Kosovo i Metohija. Biću vrlo iskren i otvoreno ću govoriti o toj temi sa Makronom. Što se tiče EU, razgovaraćemo o novoj metodologiji, a to je otvaranje kroz klastere. Takođe, da što se tiče ekonomije, ta saradnja bude veća i brža - naveo je Vučić obraćajući se iz Pariza., rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se javnosti iz Pariza.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

- Izgradnja metroa više nije izborna priča, i time će prestonica dobiti dodatne prednosti i izjednačiće se sa mnogim evropskim centrima. Mi ćemo pokušati da završimo sve do 2027. ili 2028. godine - rekao je Vučić, i istakao da je finansiranje izgradnje rešeno, i da neće biti problema sa dugom.

- Koliko zemalja ima ugovore, pa nemaju nijednu jedinu dozu. Mi već nekoliko meseci vakcinišemo ljude. Te vakcine donose rast i dobru ekonomiju i slobodan život ljudi - naglasio je Vučić, i rekao da se nada da će pre kraja marta stići i više od milion doza.

- Bio sam neuobičajeno odeven juče kada sam vam saopštio da će stići milion vakcina. Bio sam veoma nestrpljiv da tu dobru vest podelim sa građanima. Nisam znao da će ta baš svuda ići na televizijama - rekao je Vučić i istakao značaj vakcinacije i dobre rezultate koje je Srbija postigla u ovom procesu.

- Danas sam imao duge razgovore sa premijerkom, i u četvrtak ću da podnesem izveštaj Vladi o razgovorima u Parizu. Takođe ću i da skrenem pažnju na neodgovornost pojedinih ministara i direktora javnih preduzeća koji nisu ostvarili ono što je naznačeno. Svi samo pričaju o nekakvim izborima, pustite izbore.

On ističe da sve mora da rade brže i da ekonomski rast mora da se nastavi bez obzira na sve.

- Ova godina će za nas biti najteža. Moraćemo da jurimo i radimo mnogo više da bi se takmičili sa drugim zemljama. Ne postoji nikakav ćup iz kog država vadi pare. Ceo svet i cela Evropa je u problemu. Moraće da se radi i vikendom, ne može da bude neradnih dana, ako hoćemo da stignemo Francusku i druge zemlje. Moramo da imamo veći privredni rast. Strašno je važno da požurimo da se vakcinišemo, da se vratimo radu. - istakao je Vučić.

- - Moj greh je što smo snažili Srbiji koja je postala regionalna sila. Srbija obnavlja svoju duhovnost i državnost na neki način. Beograd je jedini kosmopolitski grad u regionu, ali mi neće oprostiti što je Beograd srpski grad i što sam to istakao - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da među Albancima na Kosovu sada vlada haos.

- Moramo čuvati mir i stabilnost. Ne zato što smo slabiji ili se plašimo, već zato što mir odgovara Srbiji koja najviše napreduje. To svi vide. Moramo se suzdržati od reakcija na provokacije Albanaca i hvala našem narodu na Kosovu na suzdržanosti - rekao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track