NIKOLA SELAKOVIĆ ODGOVORIO JEREMIĆU: Jeftina demagogija ne može nadomestiti nedostatak političkog poštenja
Foto: Zorana Jevtić

Reakcija

NIKOLA SELAKOVIĆ ODGOVORIO JEREMIĆU: Jeftina demagogija ne može nadomestiti nedostatak političkog poštenja

Politika -

Nikola Selaković, član Predsedništva SNS, kaže da ništa što govori predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ne može da umanji značaj pomoći i onoga što su predsednik Si Đinping i kineski narod učinili za Srbiju.

Jeremić ovih dana ne preza ni od čega da bi na temi Kovida-19 ili Kosova i Metohije ostvario neki politički poen, primećuje Selaković i tvrdi da on to čini zloupotrebljavajući osećanja i strahove građana.

"Međutim jeftinom demagogijom se ne može nadomestiti nedostatak elementarnog političkog poštenja i odgovoronosti prema državi", poručuje Selaković i navodi da je Srbija zahvalna Kini na spremnosti da nas snabde vakcinama protiv virusa korona.

Kaže i da i u našoj zemlji ima onih koji, dodvoravajući se inostranoj publici, pokušavaju da zamrse i raskinu srpsko-kineske veze, ali i napominje da "Srbija nikada neće poput nekih u Evropi stavljati političke interese ispred ljudskih života i nastaviće da koristi svako dostupno i dokazano delotvorno sredstvo u borbi protiv virusa korona".

"Siguran sam da Jeremić u svom najnovijem oglašavanju nije slučajno simultano napao i naše mađarske i naše kineske prijatelje, jer on želi Srbiju koja je sama, bespomoćna i bez bilo kakve međunarodne podrške - upravo onakva kakvu je ostavio kada je odlazio sa vlasti", kaže Selaković.

On je u saopštenju koje je dostavljeno medijima reagovao na, kako je rekao, pokušaj Jeremića da "zlonamernim, podlim i pogrešnim interpretacijama jedne prema Srbiji prijateljske izjave premijera Viktora Orbana, pokvari srpsko-mađarske odnose, ostaće bez uspeha".

Vuk Jeremić je, naime, na svom tviter nalogu ranije danas postavio pitanje zašto je Srbija dobila veću količinu kineskih vakcina od bilo koje evropske države, a na to je kao odgovor postavio sledeću izjavu Orbana: "Ružno će zvučati, ali oni (Srbija) nam dođu kao neko predsoblje koje će za nas isprobati vakcine prema kojima smo mi još uzdržani".

Selaković tvrdi da je premijer Orban, upravo najavljujući dolazak kineskih vakcina u Mađarsku, izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Srbija, za koju je rekao da je "dobar primer koji inspiriše", uz pomoć kineskih vakcina ušla među evropske lidere po masovnosti vakcinacije, ocenio je Selaković u saopđtenju i zaključio da "samo bolestan um može Orbanovu izjavu da stavi u kontekst u koji ju je stavio Jeremić".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track