u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika

ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST Stefanović: Hapšenjima nije kraj, sankcije za saradnike iz državnih organa

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost održana je u Beogradu, a ministar odbrane Nebojša Stefanović je nakon završetka sastanka najavio nastavak hapšenja i suprotstavljanja krinimalnim grupama.

Aleksandar Vučić, Savet za nacionalnu bezbednost
foto: Tanjug Zoran Žestić

Naime, jedna od tema sednice bila je hapšenje kriminalne grupe na čijem su čelu Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja i Marko Miljković Mare i nastavak policijske akcije u kojoj je do sada uhapšeno 19 pripadnika ovog klana.

1 / 5 Foto: Tanjug Zoran Žestić

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je bilo reči o vezama ovih ljudi sa državnim strukturama i najavio nastavak akcija hapšenja započetih prethodnih nedelja, protiv svih kriminalnih grupa, kao i da će biti oštro sankcionisani svi pojedinci iz redova države koji su na bilo koji način sarađivali sa organizovanim kriminalom.

- Borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji biće nastavljena ne samo kroz hapšenja pripadnika kriminalnih organizacija već i proverom veza koje su oni možda imali sa pojedinim državnim organima. Analizirali smo gde su veze organizovanog kriminala sa pojedinim predstavnicima državnih organa, što će država jasno sankcionisati. Nije kraj borbi protiv organizovanog kriminala i suprotstavljanju kriminalnim grupama - kazao je Stefanović.

Savet za nacionalnu bezbednost, Nebojša Stefanović
foto: Kurir TV

Kako ministar ističe, država će se snažno boriti protiv toga i sankcionisaće one koji iz države sarađuju sa njima. On je najavio i nastavak hapšenja širom Srbije.

- Država će odlučno i snažno pokazati da ima snage da se obračuna sa organizovanim kriminalom i onima koji su im u tome pomagali.

On je istakao da će policijske akcije imati svoj nastavak, usmeren ne samo protiv kriminalne grupe čiji su pripadnici uhapšeni, već i protiv drugih koje deluju u Srbiji.

- Država će odlučno i snažno pokazati da ume da se odupre svakom obliku organizovanog kriminala i da sanckioniše one iz redova države koji su sarađivali sa organizovanih kriminalom, pomagali ili na bilo koji način davali inforamacije koje su pomagale u njihovom činjenu krivičnih dela - rekao je Stefanović.

Savet za nacionalnu bezbednost, Nebojša Stefanović
foto: Kurir TV

Stefanović je istakao i da je situacija na KiM sve složenija.

On je dodao da su razgovarali o potrebama snaga bezbednosti, pre svega Vojske Srbije i BIA, i šta treba učiniti u narednom periodu.

Ministar je dodao da se nastavlja ulaganje u kopnenu vojsku.

Pred članovima Saveta za nacionalnu bezbednost bile su i druge teme koje su u vezi sa aktulenim dešavanjima u zemlji, a tiču se Kosova i Metohije, nastavka dijaloga sa Prištinom, pa i evropskih integracija Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track