Najnovije vesti

DAČIĆ: Je l' možda bio u Prištini međustranački dijalog?
Foto: Tanjug Printscreen

Predsednik Skupštine Srbije

DAČIĆ: Je l' možda bio u Prištini međustranački dijalog?

Politika

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Srbe na KiM da glasaju za Srpsku listu, jer, kako kaže, na taj način glasaju i za srpske i nacionalne interese.

Dačić je uoči kosovskih izbora 14. februara primetio da se malo govori o činjenici da će se na toj teritoriji prvi put održati izbori bez posmatrača OEBS.

"Niko ne reaguje na to da će se u Prištini desiti izbori bez međunarodnih posmatrača. Da li je to normalno? Šta sad hoće neko da kaže da je ideal demokratije parlamentarni život na KiM, a onda sa druge strane imate svakodnevne pritiske, čak su uveli u neka dokumenta da mi držimo međunarodni dijalog. Je l' možda bio dijalog u Prištini", upitao je Dačić.

On je dodao da je jedan od zahteva za Srbiju uvek bio da mora da ima međunarodne posmatrače na izborima.

"To je bruka i sramota da niko o tome ništa ne govori. Jasno je da se želi oteti neki mandat Srpskoj listi i da taj kome će dodeliti taj mandat treba da bude Srbin koji će zadovoljiti taj formalni uslov i služiti u nekoj vladi koja će donositi antisprske odluke", ocenio je Dačić.

Kaže da je namera jasna i tim povodom pozvao srpski narod na KiM da shvate da je pitanje jedinstva srpskog naroda najvažnije za pitanje opstanka na KiM i da glasaju za Srpsku listu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...