Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Kvalitet života svih građana na KiM zavisi od toga
Foto: Kurir

bez dogovora nema perspektive

PREMIJERKA BRNABIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Kvalitet života svih građana na KiM zavisi od toga

Politika

Kvalitet života svih građana na Kosovu i Metohiji zavisi od dijaloga sa Beogradom i zato me je začudila izjava lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da mu je dijalog tek na šestom ili sedmom mestu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Istakla je da svaki pragmatičan političar razmišlja najpre o kvalitetu života građana, dodajući da kvalitet života građana na KiM pre svega zavisi od dijaloga sa Beogradom.

"Ne postoji nikakva perspektiva, ni evropska, ni ekonomska, bez dogovora sa Beogradom", rekla je Brnabić.

Brnabić je navela da od tog dijaloga zavisi da li će neko da investira na KiM i otvara nova radna mesta, te navela da niko neće ulagati tamo gde postoji nestabilnost i neizvesna budućnost.

"Zbog svega toga mi nije jasna Kurtijeva izjava, ali možda sam ja previše pragmatična", rekla je Brnabić i dodala da bi to za nju bio "prioritet broj jedan" i da je to preduslov da se na KiM poboljša situacija.

Primetila je i da u Prištini ne postoji velika zainteresovanost ni za testove, lekove i vakcine protiv korone i dodala da će Srbi na KiM i ostali državljani Srbije uvek na raspolaganju imati sve testove, lekove i vakcine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...