ČEKA SE POTEZ SUDA: U pritvoru tinejdžeri iz obe grupe srpskih učenika koji su se tukli ispred škole u Lapljem Selu
Foto: AP

podneta žalba

ČEKA SE POTEZ SUDA: U pritvoru tinejdžeri iz obe grupe srpskih učenika koji su se tukli ispred škole u Lapljem Selu

Politika -

Među pritvorenim mladićima zbog tuče u Lapljem Selu kod Gračanice 22. februara nalaze se mladići iz obe grupe koje su učestvovale u obračunu i to po četvorica sa svake strane.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo učestvovanje u tuči za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor od jedne do tri godine, rekao je advokat Predrag Miljković, branilac prvoosumnjičenog za tuču.

Miljković je u ime svog branjenika podneo žalbu na rešenje Osnovnog suda u Gračanici o određivanju pritvora do 30 dana jer smatra da ta mera nije osnovana jer je reč o lakšem krivičnom delu i da nije zasnovana na čvrstim argumentima.

Odluka Apelacionog suda u Prištini očekuje se u roku od 48 sati.

Prištinski mediji su preneli saopštenje suda prema kojem se za tuču sumnjiče M.R, C.Š, L.K, B.Š, D.N, M.J. i D.T. Sin srpskog političara sa KiM Nenada Rašića, Nikola Rašić, koji je povređen u tuči, ima status oštećenog i nije osumnjičen. Osumnjičeni su navodno neposredno pre tuče stajali u blizini škole u Lapljem Selu dok je Rašić bio u lokalnom autobusu sa prijateljima.

- Kad je izašao iz autobusa optuženi su psovali i vređali žrtvu gde je tada započela tuča između dve grupe u kojoj su Rašiću nanete teške telesne povrede - navodi se u saopštenju suda.

Nakon odluke suda o pritvoru usledio je protest roditelja, sugrađana i školskih drugova pritvorenih mladića ispred policijske stanice u Gračanici.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track