TAJNA MREŽA! Sprega funkcionera i mafijaša u zaveri protiv predsednika Vučića i njegove porodice!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva, Beta Miloš Miškov

Otkrivamo

TAJNA MREŽA! Sprega funkcionera i mafijaša u zaveri protiv predsednika Vučića i njegove porodice!

Politika -

Monstruozni krajnji cilj uvezanih pripadnika kriminalnog miljea, dela MUP, ali i pravosuđa bio je, kako se istražuje, likvidacija šefa države i preuzimanje političke moći

Najokoreliji kriminalni klanovi sa naših prostora, čije su vođe Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Darko Elez nedavno uhapšeni, bili su deo čitave zavereničke mreže koju su s delom državnih funkcionera iz policije, ali i pravosuđa, pleli oko predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, a sa monstruoznim krajnjim ciljem - likvidacijom šefa države i preuzimanjem političke moći!

Ovakav zastrašujući plan nije veliko iznenađenje za sagovornike Kurira, bezbednosne stručnjake, naročito, kako kažu, imajući u vidu poslednja dešavanja i saslušanja nekih od bivših ili sadašnjih funkcioner, poput Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke MUP, i Slaviše Kokeze, predsednika FSS, koji su odbili da odgovore na pitanje o ugrožavanju bezbednosti predsednika Vučića - konkretno, o pripremama za njegovu likvidaciju!

Aleksandar Vucic, Darko Elez, Dijana Hrkalovic, Slavisa Kokeza, Veljko Belivuk
foto: Beta/Ministarstvo Odbrane Srbije, Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna arhiva

Da sve ukazuje na pokušaj grupnog udruživanja da bi se uticalo na politička zbivanja u Srbiji, za Kurir ocenjuje bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović.

- Jedan dobar deo ljudi iz političkih krugova, sudstva i tužilaštva je očito ispleo jednu čvrstu mrežu koja je vezana za Srbiju, ali i za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Deluje kao pokušaj grupnog udruživanja da bi se uticalo na politička zbivanja u našoj državi. Pitanje je jedino ko je koordinirao radom te organizacije, ko je organizovao sve, a moguće je da je, pored domaćeg faktora, uticaj imao i neki strani. Pritom, sve ovo liči na period pred ubistvo Đinđića i zato službe moraju da posvete potpunu pažnju ovom slučaju - istakao je Nicović za naš list.

Reflektori ka Belivuku

Podsetio je i da je sudija Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg suda u Beogradu, za kog je Kokeza rekao da mu je savetovao odbijanje poligrafa, pokušavao da se opravda tvrdeći da ne poznaje Kokezu, dok su njih dvojica, tvrdi Nicović, viđani zajedno na nekim rođendanima.

Advokat Ivan Ninić napominje da javnost zapravo ne zna šta tužilaštvo sve ima, iako su, kaže, reflektori usmereni na Belivuka.

- Međutim, to ne znači da ovi postupci neće rezultirati i optužbama za drugu vrstu krivičnih dela, kao što su zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem, neovlašćeno prisluškivanje, kao i neka druga. U praksi, tužilac nije vezan jednim činjeničnim skupom procesne građe, već može u različitim vremenskim razmacima podizati optužnice prema različitim osobama. Ovo sve deluje kao galimatijas do onog trenutka dok se ne raspakuje - rekao je Ninić.

Odbili poligraf

Treba podsetiti da su prethodnih dana detaljno ispitani pred nadležnim organima i Hrkalovićeva i Kokeza, a simptomatično je da su oboje odbili poligrafsko ispitivanje. Dok se bivša državna sekretarka, koja je već dva puta saslušavana u vezi sa praćenjem i prisluškivanjem Vučića, u ponedeljak pravdala da zbog lekova koje pije nije u stanju da se podvrgne poligrafu, Kokezu je, kako se saznalo, pred ispitivanje u SBPOK ni manje ni više nego upravo sudija Stepanović savetovao da ne pristane na poligraf, pa je odbio da na poligrafu odgovori čak i na jedno jedino pitanje - da li je učestvovao u planiranju atentata na predsednika Vučića.

Istovremeno, grupa Velje Nevolje je osumnjičena za tri ubistva, kao i za otmicu još više od deset muškaraca koji su nestali bez traga prošle godine u Beogradu. Pritom je kod Belivuka pronađen i snajper, a kako se saznalo, bivši policajac ga je učio da puca iz njega.

Dijana Hrkalovic, Slavisa Kokeza, Veljko Belivuk, Darko Elez, Aleksandar Stepanovic
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva, Beta Miloš Miškov

Miroslav Bjegović

INTERESI MAFIJE

Miroslav Bjegović, dekan fakulteta za studije bezbednosti Edukons, kaže da su pojedinci koje je postavila državna administracija, nažalost, svoje delovanje i funkcionisanje usmerili i iskoristili za lične interese i ciljeve, a prvenstveno po željama narko-kriminalnih grupa u Srbiji koje su svesne da njihovo postojanje ne može funkcionisati bez sprege sa vlašću, prvenstveno s pojedincima, na polju bezbednosti, pravosuđa, ekonomije, pa čak i na polju estrade, građevine, sporta i medija.

- Srbija pokazuje i pokazaće svoju odlučnost i moć u beskompromisnoj borbi sa ovim zlom i mora se obračunati sa onima koji je ne vole i šuruju sa strancima - zaključuje Bjegović.

Kurir.rs/ Ivana Žigić/ Foto: Beta, Zorana Jevtić, Privatna arhiva, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track