Stefanović i Radojičić: Ojačati saradnju
Foto: Print Screen

Paralelene veze

Stefanović i Radojičić: Ojačati saradnju

Politika -
Srbija ima interes da ova saradnja jača i da bude na principima za koje su se Srbija i RS zalagale do sada, rekao je Stefanović

BEOGRAD - Saradnju Srbije i Republike Srpske (RS) trebalo bi ojačavati i u političkom i u ekonomskom pogledu, jer je ona strateški interes, ocenili su predsednici dva parlamenta, Nebojša Stefanović i Igor Radojičić.

Stefanović je, posle sastanka, istakao da je tokom razgovora bilo reči o mogućnostima osnaživanja saradnje dva parlamenta, dogovorene protokolom potpisanim 2008. godine, ali i o tome kako da skupštine pomognu da dve privrede budu mnogo snažnije i "imaju prodor na treća tržišta".

Srbija ima interes da ova saradnja jača i da bude na principima za koje su se Srbija i RS zalagale do sada, rekao je on.

Prema oceni Radojičića, sve inistitucije Srbije i RS, a pre svega građani, imaju prirodnu želju za saradnjom.

Dužnost i obaveza svih institucija je da pokušaju na sve moguće načine da doprinesu da ta saradnja bude snažnija, konstatovao je on i naglasio da saradnja dva parlamenta, pored sastanaka predsednika, treba da se širi i na poslanike i službe i da bude razvijana i sadržajno i suštinski.

Radojičić je dodao da je razgovarano i o ekonomskim temama, energetici i poljoprivredi. „Razgovarano je i o nizu ideja koje su tek počete i zamišljene u oblasti infrastrukture, energetike, školstva i drugim, gde predsednici parlamenta mogu da podstaknu izvršne vlasti da se ta saradnja zaista i suštinski razvija“, rekao je Radojičić.

Radojičić je pozvao Stefanovića da u toku jeseni poseti Banjaluku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track