Najnovije vesti

VUČIĆ NA OTVARANJU PETLJE U BATAJNICI: Ubrzaće kretanje građana i olakšati putovanja na koju god stranu da krenu
Foto: Tanjug Printscreen

obilazak infrastrukturnih projekata

VUČIĆ NA OTVARANJU PETLJE U BATAJNICI: Ubrzaće kretanje građana i olakšati putovanja na koju god stranu da krenu

Politika
12:16h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas otvaranju petlje Batajnica na auto-putu E75.

1 / 23 Foto: Tanjug Printscreen

Predsednik Srbije nakon otvaranja petlje rekao je da stanovnici Batajnice dobijaju direktan izlaz na auto-put E-75 i vezu sa starim novosadskim putem, da je to veliki dan za Batajnicu i da će ta petlja ne samo smanjiti saobraćajne gužve već i privući nove invstitore. Vučić je naglasio da je taj projekat bio ugovoren za 9,6 miliona evra, a da završen za 8,8 miliona evra, što je prvi put da je neki investrukturni projekat završen za manje novca, pre roka, ali sa svim dozvolama.

- Nije čudo što je u aprilu pao sneg, nikad za menje para i pre roka nismo završili, a da imaju i sve dozvole. Ovde se ne radi samo o jednoj petlji, već o životima ljudi i njihovom boljem životnom standardu. Auto-putevi se ne grade samo da bi građani u centru Beograda bili dobro povezani već za građani Batajnice, Ugrinovaca, Busija, Pazove, Zemun Polja i svi ostali. Ova petlja će im umnogome ubrzati kretanje i olakšati putovanja na koju god stranu da krenu, bilo ka Šidu da idu, Novom Sadu, Beogradu, ova petlja znači život - kazao je predsednik.

Predsednik je naglasio da će se u okviru petlje nalaziti most dužine 221 metar, kao i da se u svakom delu zemlje gradi čak na stotine mostova i da je ponosan što će to ostati za buduće generacije. Batajnica je petljom spojena sa autoputem za Novi Sad i obilaznicom oko Beograda.

Dodaje da petlja ima ukupno 3,5 km i da je urađena za manje novca zbog dobrog rada nadozrnog organa, ali i izvođača firme Štrabag. Predsednik je zahvalio i Evropskoj banci za obnovu i razvoj na povoljnom finansijskom aranžmanu za realizaciju tog projekta i poručio da će Srbija pojačati saradnju sa tom evropskom bankom u narednom periodu.

- Nastavićemo da gradimo putne komunikacije. Juče smo dogovorili za istok Srbije, prored izgradnje brze saobraćajnice od skretanja sa auto-puta ka Požarevcu do Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca, da za koji dan krenemo u rekonstrukciju puta od Donjeg Milanovca do Kladova u dužini oko 60 km. Želimo da dovedemo više turista i Kladovo, Donji Milanovac i Negotin - naveo je Vučić.

Kaže da je važno da se uloži u takozvanu Dunavsku magistralu da bi moglo da dođe tu ne samo više turista iz inostranstva i zemlje već i novi investitori.

Predsednik je prilikom obilaska pozdravio radnike i zahvalio im se na uspešno završenom poslu.

Aleksandar Vucic, petlja, Batajnica, otvaranje
foto: Tanjug Printscreen

S predsednikom je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministar građevine Tomislav Momirović, kao i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, predstavnici Evropske banke.

Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 kilometara, povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa autoputem E-75. Kada je 2015. godine otvoren prvi deo petlje Batajnica u okviru obilaznice oko Beograda, stanovnici Batajnice nisu mogli da se uključe na petlju već su morali da kruže zaobilaznim putevima, što je stvaralo gužve.

Projekat izgradnje petlje finansiran je iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a obuhvata izgradnju saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije, kao i saobraćajnu signalizaciju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...