Najnovije vesti

OGLASIO SE DAČIĆ: Omogućavanje dvojnog državljanstva Srbije i Crne Gore ne predstavlja opasnost
Foto: Printscreen Youtube

aktuelna tema

OGLASIO SE DAČIĆ: Omogućavanje dvojnog državljanstva Srbije i Crne Gore ne predstavlja opasnost

Politika

Predsednik Skupšine Sbije Ivica Dačić izjavio je danas da omogućavanje dvojnog državljanstva Srbije i Crne Gore ne predstavlja opasnost s obzirom na to da Beograd prema Podgorici nema ni teritorijalne, a ni političke pretenzije.

Povodom tenzija u Crnoj Gori Dačić je rekao da kad god su ovakve teme bile aktuelne, Crna Gora se delila na one koji su za dobre odnose sa Srbijom i "one druge".

Dodaje da je siguran da ogroman broj građana Crne Gore želi dobre odnose sa našom zemljom, posebno imajući u vidu da Srbija nema teritorijalne ili političke pretenzije, niti su ikada postojali zahtevi koji su se ticali unutrašnjih odnosa u Crnoj Gori.

- Ipak, postoje neke teme koje su vlasti u Crnoj Gori uvek koristile kao dobre teme za navodnu odbranu Crne Gore od Srbije, kao što je Zakon o državljanstvu - kaže Dačić.

Podseća da je pre 13 godina vodio razgovore o tom pitanju i da Srbija svima daje pravo na dvojno državljanstvo, bez potrebe za otpustom iz matičnog državljanstva.

- Međutim, to Crna Gora nikad nije dozvoljavala... U njoj su ljudima oduzimali državljanstvo ako se dokaže da imaju i srpsko. Oni su računali da ti ljudi neće glasati za njih - kazao je Dačić.

Predsednik Skupštine je podsetio i da je bio optužen za "prebrojavanje krvnih zrnaca" kad je pre godinu-dve dana, kao šef srpske diplomatije, govorio da treba primeniti neke mere reciprociteta prema državljanima Crne Gore.

Dačić je ocenio i da je suština trenutnih tenzija da se izbegne problem "opstanka" vlasti u Podgorici.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...