Najnovije vesti

VUČIĆ SE SASTAO SA KLUGEOM: Srbija se svrstala među GLOBALNE LIDERE i postala primer humanosti
Foto: Tanjug/Rade Prelić

DIREKTOR SZO ZA EVROPU U BEOGRADU

VUČIĆ SE SASTAO SA KLUGEOM: Srbija se svrstala među GLOBALNE LIDERE i postala primer humanosti

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa regionalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Hansom Klugeoma koji je naglasio da se Srbija dobrom strategijom imunizacije svrstala među globalne lidere.

On je poručio da je Srbija pritom postala i primer humanosti i solidarnosti omogućavanjem vakcinacije starijima u ruralnim sredinama, stranim državljanima i doniranjem vakcina drugim zemljama, saopštila je pres služba predsednika.

Kluge je čestitao predsedniku Vučiću na liderstvu i ličnom zalaganju da obezbedi vakcine.

"Srbija je vakcinu prihvatila kao proizvod koji spasava život i nije na to gledala geopolitički", rekao je dr Kluge.

Aleksandar Vučić, Hans Kluge
foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je zahvalio Klugeu na ličnom angažovanju i podršci tokom aktuelne pandemije, posebno na tehničkoj pomoći i ekspertizi.

Ovom prilikom upoznao je zvaničnika SZO sa rezultatima imunizacije u Srbiji i planovima kako da se vakcina obezbedi svim građanima koji budu želeli da je prime.

Dvojica sagovornika su se saglasili da bi svet trebalo da poveća proizvodne kapacitete za vakcine, kao i da razvije nove adekvatne terapije za borbu protiv kovid-19, i, s tim u vezi, radi na povećanju stepena poverenja građana u nauku.

Predsednik Vučić je upoznao dr Klugea sa planovima za unapređenje rada Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”.

"Hoćemo da od 'Torlaka' napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u Evropi", rekao je Vučić.

Pored saradnje u borbi protiv pandemije kovid-19, razgovarali su i o saradnji na unapređenju zdravstvene zaštite u našoj zemlji i drugim zajedničkim aktivnostima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...