VRANJE: Imunizacija stanovništva iz planinskih sela bez zakazivanja
Foto: Kurir.rs/T.S.

VRANJE: Imunizacija stanovništva iz planinskih sela bez zakazivanja

Srbija -

Masovna imunizacija stanovništva bez zakazivanja i prijave na portal eUprave u seoskim sredinama na teritoriji Grada Vranja počela je prvom akcijom vakcinacije 6. aprila 2021. godine u selu Vlase kada je vakcinisano 50-ak meštana ovog sela.

- Danas se za vakcinaciju kineskom vakcinom Sinofarm prijavilo oko 70 građana ovog i okolnih sela: Gradnja, Miovce, Strešak, Kruševa Glava i ostalih seoskih sredina u okolini Vlasa kojih ukupno ima 22. Među prijavljenim meštanima, danas se u zdravstvenoj stanici u Vlasu vakcinisalo i 15 zaposlenih Holding kompanije Pamučni kombinat "Jumko" koji rade u pogonu ove kompanije u Poljanici - rekao je upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Nikole Popovića.

Vranje, vakcinacija
foto: Kurir.rs/T.S.

On je podsetio da sve one koji su se vakcinisali početkom aprila očekuje revakcina drugom dozom kineske vakcine, 27. aprila.

- Svi oni su dobro prihvatili vakcinu bez težih reakcija, što ne znači da treba da dođe do opuštanja. Opštih propisanih epidemioloških mera i dalje moramo svi da se pridržavamo i nakon primljene prve doze vakcine. Stanovništvo ovog kraja čine ljudi zrelije životne dobi, dobrog opšteg zdravlja a za vakcinaciju se podjednako prijavljuju kako žene tako i muškarci - istakao je Popović i dodao:

Vranje, vakcinacija
foto: Kurir.rs/T.S.

- Koristim priliku da opet apelujem na sve naše građane da se vakcinišu, bez prethodnog zakazivanja i to mogu da učine na vakcinalnim punktovima u Sportskoj hali u prostorijama Službe polivalentne patronaže u Domu zdravlja Vranje u radnim organizacijama ili u svojim selima gde žive. Zdravstveni centar Vranje je u potpunosti otvoren za vakcinaciju svih naših građana!

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track