Najnovije vesti

AMBASADOR IZRAELA HVALI IMUNIZACIJU KOD NAS: Srbija se zahvaljujući vakcinaciji vraća normalnom životu
Foto: Ambasada Izraela

NERASKIDIVA VEZA DVA NARODA

AMBASADOR IZRAELA HVALI IMUNIZACIJU KOD NAS: Srbija se zahvaljujući vakcinaciji vraća normalnom životu

Društvo

Ambasador Izraela u Beogradu Jahel Vilan pozvao je danas građane Srbije da iskoriste privilegiju koju nemaju sve zemlje i da se vakcinišu, i izrazio nadu da će naša zemlja biti prva u Evropi koja će se vratiti normalnom životu.

Vilan je naveo da Srbija, za razliku od drugih zemalja, ima dovoljno vakcina, i podsetio da je i Izrael država u kojoj je procenat vakcinisanih veliki, naročito među starijom populacijom.

Ukazao je i da je više od polovine mladih takođe imunizovano.

Vilan je danas, zajedno sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović i predsednikom poslaničke grupe prijateljstva sa Izrealom Vladimirom Marinkovićem, prisustvovao sastanku te grupe u parlamentu.

Ambasador je poručio da je Srbija Izrealu jedan od najsnažnijih saveznika i da nema ništa lepše nego, kako je rekao, proslaviti Dan nezavisnosti među prijateljima.

"Jako sam srećan što imamo priliku da sarađujemo preko poslaničke grupe prijateljstva oba parlamenta, kao i kroz saradnju sa ministarkom Zoranom Mihajlović. Ponosan sam što smo partneri u oblasti energetike", rekao je ambasador Izraela.

Vilan je istakao da je važno da dve zemlje nastave da unapređuju odlične odnose.

"Među mnogim sličnostima koje postoje među našim narodima su vredni ljudi, ali i ljudi koji vole život i žele da se vrate normalnom nacinu života. Verujem da će i Srbija kao Izrael moći tome da se vrati zahvaljujući vakcinaciji", rekao je Vilan.

Ambasador je pozvao Srbiju da nastavi sa procesom vakcinacije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...