VUČIĆ O MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU: Nema smisla da učestvujem u nečemu gde stranci vode GLAVNU REČ
Foto: Printscreen/Pink

veruje u dobre namere posrednika

VUČIĆ O MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU: Nema smisla da učestvujem u nečemu gde stranci vode GLAVNU REČ

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da veruje u dobru nameru stranih posrednika u međustranačkom dijalogu, ali da će se tek videti u kom pravcu će se dijalog razvijati i dodao da on kao predsednik neće moći da bude tamo gde su stranci.

Vučić je izrazio očekivanje da će učesnici dijaloga na racionalan, objektivan i pragmatičan način da kažu šta treba da se učini kako bi se omogućili uslovi onima koji, kako kaže, stvarno žele da učestvuju na izborima i koji razmišljaju o budućnosti Srbije.

- Ima onih koji misle da će neko drugi da ih dovede na vlast pod pritiscima ogromnog novca kojim raspolažu i pod pritiscima ogromnog broja medija koji su u njihovom vlasništvu i da će neko da se uplaši halabuke koju podižu. Neće - poručio je Vučić.

Međustranački dijalog vodiće se na dva koloseka, jedan uz posredovanje evoparlamentaraca, drugi bez, a na pitanje kako vidi to što neke stranke smatraju da je ponižavajuće za Srbiju da stranci posreduju, dok neki imaju drugačije mišljenje, Vučić je objasnio da on kao predsednik neće moći da bude tamo gde su stranci.

- Pozvali su me kao predsednika na prvi sastanak tamo gde nisu stranci posrednici. Ne mogu da kažem stopostotno da sam prihvatio, ali ne vidim razlog da ne dođem - kazao je Vučić.

Na drugom sastanku koji će voditi stranci, kaže da će biti predstavljena njegova stranka, ali da on kao predsednik tome neće prisustvovati.

Napominje da će možda imati neke odvojene sastanke sa posrednicima, ali da nema smisla da kao predsednik učestvuje u nečemu gde neko drugi van zemlje vodi glavnu reč i da to ne može da radi svojoj zemlji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track