MALI ODBRUSIO NIKEZIĆU: Ironija je da se danas ponose najvećim lopovskim projektom za vreme ĐILASOVE VLASTI
Foto: Zorana Jevtić, Printscren

oštre reči

MALI ODBRUSIO NIKEZIĆU: Ironija je da se danas ponose najvećim lopovskim projektom za vreme ĐILASOVE VLASTI

Politika -

Ministar finansija i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali rekao je danas da je ironija što je "najveći lopovski projekat za vreme vlasti Dragana Đilasa" nešto čime se Đilasov portparol Dušan Nikezić i Đilas danas najviše ponose.

- U jednoj stvari jeste u pravu Dušan Nikezić, a to je da je da je Bulevar kralja Aleksandra odličan primer kako se gradilo za vreme Dragana Đilasa! Projekat koji je pratio najveći broj afera i u kome je Državna revizorska institucija našla brojne propust, a koji je koštao čak pet miliona evra nego što je prvobitno planirano. Ne zaboravite i da je reč o skupom kreditu koji smo mi posle uspešno reprogramirali i smanjili kamatu za upola. Projekat u kom su prekršeni Zakon o javnim nabavkama i Zakon o budžetskom sistemu je nešto čime se Dragan Đilas danas ponosi - navodi Mali.

Ministar finansija podseća na afere koje su pratile rekonstrukciju bulevara.

- Da li je ponosan i što je njegov najbliži saradnik zbog rekonstrukcije tog bulevara završio u zatvoru? A da ne zaboravio i 303 isečena platana zbog čega su se svi Beograđani digli na noge... Tako da to jeste odličan primer kako se gradilo za vreme Dragana Đilasa - navodi ministar.

Mali dodaje da je neverovatno da Đilas i Nikezić danas porede rekonstrukciju jedne ulice u dužini od dva i po kilometara sa mrežom auto-puteva koja se trenutno gradi u Srbiji.

- Ponose se što su rekonstruisali 2,5 km jedne ulice, a mi ćemo do kraja godine imati čak osam auto-puteva u izgradnji. Gradimo i modernizujemo železnicu, kliničke centre, bolnice, domove zdravlja, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda… A njima je uspeh jedan bulevar koji prati toliko afera da Beograđani i danas plaćaju zbog njihovog lopovluka - zaključuje Mali.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track