ČUDNA KADROVSKA REŠENJA CRNOGORSKE VLADE: Od najavljenih eksperata došli do dizanjerke ženskih torbi
Foto: EPA / Boris Pejović

fijasko

ČUDNA KADROVSKA REŠENJA CRNOGORSKE VLADE: Od najavljenih eksperata došli do dizanjerke ženskih torbi

Politika -

Vlada Crne Gore nastavila je da zasmejava političku scenu svojim kadrovskim rešenjima. Naime, za specijalnog izaslanika Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore pri Evropskoj uniji imenovali su umetnicu Mirjanu Deletić, koja je, verovali ili ne, dizajnerka torbi! Kakvu je njenu vezu crnogorski ministar Đorđe Radulović video sa ozbiljnim diplomatskim poslom koji treba da obavlja strastvena torbarka, jedino zna on i vlada Zdravka Krivokapića.

Podsećamo, premijer Krivokapić je bio veoma izričit da vlada na čijem je čelu mora biti strogo ekspertska, sa kompetentnim ljudima visokog znanja i međunarodnih referenci. Međutim, ovakvi kadrovi ne odaju utisak da se radi o tome, već o izboru onih ljudi koje Krivokapić i njegovi ministri krste da su, navodno, stručni! Lakom pretragom preko računara za koji Krivokapić tvrdi da je "mašina s greškom" može se proveriti da postoje velika odstupanja Deletićeve od zagovaranog koncepta vlade.

Kako jedna dizajnerka torbi može pomoći Crnoj Gori da se izbori sa dubokom krizom u kojoj se nalazi ta država, velika je misterija. Šire se glasine da crnogorska vlada ima pakleni plan izlaska iz debelog budžetskog minusa tako što će Deletićeva nuditi svoje usluge u Briselu! Jedan od mogućih kupaca je i Kenan Hrapović, Milov ministar zdravlja čija ćerka gaji veliku ljubav prema skupom ženskom aksesoaru.

Ministar Radulović koji se etnički izjašnjava odrednicom "dualni identitet", jedan je od kadrova koji je i ranije radio u ministarstvu koje vodi, te je time pripadao prethodnoj vlasti Mila Đukanovića. Bio je poznat po tome što je donosio bureke ozbiljnim diplomatama, dok sada pledira na mjesto "visokog eksperta". Poznata je praksa nekih "banana država" da u diplomatiju šalju go-go igračice, što Radulović u ovom slučaju nije učinio. Tako da je to ipak određeni napredak za Crnu Goru.

Kontroverzna kadrovska politika koju Radulović zastupa može biti deo logike Milove partije koja je više cenila skupe torbe i satove od osnovnih potreba građana. Po reakcijama javnosti, narod u Crnoj Gori je želio otklon od politike Demokratske partije socijalista, a dobio je isti proizvod, samo malo drugačijeg pakovanja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track