Najnovije vesti

MINISTAR I PREDSEDNIK PS VULIN: Srbe štiti samo jaka srpska država, sve ostalo su laži u koje više nemamo prava da verujemo
Foto: Nemanja Nikolić

povodom 26 godina od operacije Bljesak

MINISTAR I PREDSEDNIK PS VULIN: Srbe štiti samo jaka srpska država, sve ostalo su laži u koje više nemamo prava da verujemo

Politika

Ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom 26 godina od operacije "Bljesak" izjavio je danas da Srbe štiti samo jaka srpska država.

- Pre dvadeset šest godina ustaše su izvele akciju "Bljesak", početak planskog i sistematskog etničkog čišćenja Srba u Slavoniji. Kao i mnogo puta kasnije zaštita UN i međunarodnog prava se nije odnosila na Srbe. Srbe štiti samo jaka srpska država, a sve ostalo su laži u koje više nemamo prava da verujemo - rekao je Vulin.

Kako kaže, sa prostora Zapadne Slavonije, za dva dana, proterano je 15.000 Srba, a ubijeno ili nestalo 283 Srba. Među njima 56 žena i osmoro dece.

- Do danas se ne zna ništa o sudbini 127 nestalih Srba. Tih 127 Srba su na spisku nestalih, onom istom spisku kojim Srbiji preti predsednik Hrvatske Zoran Milanović, i kaže da će usloviti EU integracije Srbije rasvetljavanjem sudbine nestalih. Malo im je bilo što su ih proterali i pobili, pa sada i mrtvi Srbi treba da posluže za napad na Srbiju. Za koju godinu tražiće Hrvatska da se Srbija ne primi u EU dokle god ne objasni gde je sa spiska stanovnika Hrvatske nestalo 250.000 Srba, poslednji put viđenih dok beže pred kamama u akciji "Oluja". Za zločine u "Bljesku" niko nije odgovarao, kao što i neće - rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...