MARINIKA TEPIĆ DALA ISKAZ U TUŽILAŠTVU: Da predmet preuzme Beograd! PALMA: Neka ide i u Haški tribunal
Foto: Jovana Slijepčević

PREDISTRAŽNI POSTUPAK

MARINIKA TEPIĆ DALA ISKAZ U TUŽILAŠTVU: Da predmet preuzme Beograd! PALMA: Neka ide i u Haški tribunal

Politika -

KRALJEVO - Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić stigla je danas nešto pre 11 časova pred zgradu Višeg javnog tužilastva u Kraljevu gde je tri i po sata davala iskaz u predistražnom postupku koji se vodi povodom njenih navoda da je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma podvodio devojke i maloletnice iz tog grada.

Marinika Tepić
foto: Jovana Slijepčević

Sa njom je iz Beograda u Kraljevo došao i Dragan Đilas. Dragan Marković Palma je u međuvremenu više puta izrišito odbacio optužbe o podvođenju, a najavio je i tužbe Višem javnom tužilastvu u Beogradu protiv Marinike Tepić i Sande Raskovic Ivić.

1 / 4 Foto: Kurir/J.S.

Kako je navelo Više javno tužilau Kraljevu, do sada je 21 osoba ispitana u svojstvu građanina, po zahtevu za prikupljanje potrebnih objašnjenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Marinika Tepić
foto: Jovana Slijepčević

Pošto je postupak u predistražnoj fazi, u ovom slučaju još nema osumnjičenih i svi su građani koji u tom svojstvu iznose saznanja o ovim događajima. Po odluci Apelacionog suda u Kragujevcu, slučaj Tepić - Marković od Višeg javnog tužilastva u Jagodini preuzelo je Više javno tužilastvo u Kraljevu.

TEPIĆ: Imam obećanje tužiteljke da će učiniti sve da predmet preuzme Beograd

Marinika Tepić je posle davanja iskaza novinarima rekla da je današnji razgovor pred Tužilaštvom u Kraljevu trajao duplo duže od razgovora u jagodinskoj policiji i da je iznela nova saznanja koja ima, kao i da joj je tužiteljka obećala da će ovaj predmet preuzeti Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.

"Mogu da kažem ne da imam garancije, već da imam maksimalno obećanje tužiteljke da će učiniti sve da ovaj predmet, koji se nalazi u predistražnom postupku, preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu", izjavila je Marinika Tepić.

Dragan Marković Palma
foto: Damir Dervišagić

PALMA: MOŽE DA IDE I U HAŠKI TRIBUNAL

Posle davanja iskaza Marinike Tepić, oglasio se i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

"Čudi me da Marinika Tepić nije tražila da Haški tribunal preuzme takozvani izmišljeni slučaj, koji postoji samo u njenoj glavi i glavi njenog poslodavca Dragana Đilasa. Što se mene tiče taj izmišljeni slučaj može da preuzme ko hoće i CIA i KGB. Suština je da lažovčina Marinika Tepić nema ni svedoke ni žrtve, zato jer je izmislila ceo slučaj i sada kao kockar podiže ulog sa Tužilaštvima, jer su joj prazne karte", poručuje Palma i dodaje:

"Nije joj valjala jagodinska policija, sada Kraljevačko tužilaštvo, po njoj je malo bolje, ali ni u Kraljevu nije dala imena svedoka i žrtava, već traži Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, a šta je sledeće - Haški tribunal. Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu treba da pokrene slučaj 619 miliona evra njenog gazde Dragana Đilasa. To je slučaj za to tužilaštvo, jer to jeste slučaj organizovanog kriminala. Od početka sam govorio i sada govorim, a to sam potvrdio i u iskazu datom policiji, a to je da sve što su govorili i Marinika Tepić i Sanda Rašković Ivić i kriminalac Branislav Radosavljević je čista laž. Ona je u Jagodini uvredila ne samo sve žene, majke i bake, već je uvredila i policiju, koja radi svoj posao odlično i čuva red i mir u svom gradu i okolini, a taj red i mir neće pokvariti lažovčina Marinika Tepić i njen gazda milijarder Dragan Đilas. Po izlazu iz kraljevačkog tužilaštva, na pitanje o privatnim tužbama podnesenim zbog njenih laži, Marinika Tepić je izjavila 'da svaki odgovorni tužilac će odbaciti te optužbe'. To je klasičan primer pritiska na pravosudne institucije. Svi naši tužioci su odgovorni i ozbiljni ljudi i ja apsolutno verujem u srpsko pravosuđe. Dalje, Marinika Tepić je danas upitala kako ona diže paniku. Tako što besomučno lažeš zaposlena radnice Dragana Đilasa, a tvoje laži su uznemirile svaku poštenu porodicu i svakog domaćina u Srbiji. I ja sada zbog tvojih laži svakog dana moram da se pravdam za nešto što, ne da nisam učinio, nego ni pomislio".

Kurir.rs/J. S./Foto: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track