Najnovije vesti

PREDSEDNIK DANAS NA VAŽNIM SASTANCIMA: Prvo u u Sloveniji na samitu Brdo-Brioni, pa sa Stoltenbergom u Briselu
Foto: Printscreen instagram buducnostsrbije

predsednikova Služba za saradnju s medijima

PREDSEDNIK DANAS NA VAŽNIM SASTANCIMA: Prvo u u Sloveniji na samitu Brdo-Brioni, pa sa Stoltenbergom u Briselu

Politika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Republici Sloveniji, gde će učestvovati na sastanku lidera procesa Brdo-Brioni, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Samit Brdo-Brioni prvobitno je bio planiran za prošlu godinu, da bi se poklopio sa 10. godišnjicom te inicijative, ali je dva puta odložen zbog pandemije korona virusa.

Očekuje se da lideri usvoje zajedničku deklaraciju kojom šalju snažnu poruku o važnosti procesa proširenja Evropske unije, koji mora biti brži i ne sme se fokusirati samo na pojedine zemlje, već na čitav region Zapadnog Balkana.

Inicijativa Brdo-Brioni je zajednička slovenačko-hrvatska inicijativa, pokrenuta 2010. godine, u nastojanju da poveća poverenje između zemalja u regionu i pomogne im da se pridruže EU.

Sa Stoltenbergom u Briselu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Kako je najavila predsednikova Služba za saradnju s medijima, Vučić i Stoltenberg će se sastati u Briselu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja