01:42

PREDSEDNIK SRBIJE U POSETI ČEŠKOJ: Vučić se sastao s premijerom Babišom! Obišao i Zelenu zgradu u Pragu

zvanična poseta češkoj

VUČIĆ UŽIVO NA TV IZ PRAGA: S premijerom Babišom razgovarao sam o svemu, od vakcina do podrške, zanimaju ih i naše banje (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije obišao i Zelenu zgradu u Pragu

PRAG - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, u okviru zvanične Posete Češkoj, sa premijerom Andrejom Babišom.

Predsednika Srbije svečano je dočekala garda ispred Rezidencije - zamka predsednika Vlade Češke.

1 / 4 Foto: Printscreen Tanjug

Predsednik se oko 14 časova uživo uključio u TV program gde je rekao o čemu je razgovarao sa češkim premijerom Babišom.

- Razgovarali smo o svemu, od vakcina do podrške u Savetu Evrope, zanimaju ih i naše banje, posebno su za jednu zainteresovani, ali ne smem to da otkrivam - rekao je Vučić dodavši da su mu danas Česi nudili i razne projekte, te pomenuo kako su kupili mašinu koja košta oko milion evra i jako je skupa a ona može da izvuče drvo sa celim korenom koje se tako izvadi a onda presadi na drugo mesto i u 90 odsto se primi.

Vučić: Dobri razgovori za češkim partnerima

Vučić izjavio je danas da je sa premijerom Češke Andrejem Babišem imao dobre razgovore. "Imali smo dobre razgovore. Razgovarali smo sa predstavnicima više čeških kompanija i biznismena, i verujem da ćemo napraviti još bolje rezultate", rekao je Vučić novinarima u Pragu.

On je izrazio nadu da bi za dve godine trgovinska razmena dve zemlje mogla da bude veća od 1,5 milijardi evra. "Srbija već ima suficit sa Češkom. To nikada nismo imali u istoriji, do 2019. godine", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Andrej Babiš, Prag
foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Kako je rekao sa Babišem je razgovarao o svemu, od vakcinacije do podrške u Evropskom Savetu, kao i o investicijama. Kako je rekao razgovarali su o privlačenju investitora i istakao da su češke kompanije koje se bave banjama veoma zainteresovane za nekoliko naših banja, posebno za jednu, ali da ne može da otkrije o kojim tačno se radi.

"Predstavili su nama projekte koje hoce da rade u Beogradu. Krenućemo da razgovaramo o svemu tome. Marina Dorćol će da bude u zelenilu. Ne znate kako će Slavija da izgleda. Znam da Deki Stanković nešto radi i siguran sam da će Sllavija zajedno sa Nemanjinom i generalštabom biti nešto posebno", rekao je Vučić.

Zatim će, na kraju posete Češkoj, uslediti radni ručak koji će u čast predsednika Vučića i delegacije prirediti premijer Češke Babiš. Vučić će se tom prilikom upisati i u Knjigu počasnih gostiju.

Aleksandar Vučić, Andrej Babiš, Prag
foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Predsednik Srbije obišao je danas i Zelenu zgradu u Pragu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je tzv. Zelenu zgradu DRN kompanije SEBRA u pratnji potpredsednika Vlade Češke Republike i ministra industrije, trgovine i saobraćaja Karela Havličeka i suvlasnika Petera Nemeca i Jana Fidlera.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track