BALŠA BOŽOVIĆ ZARATIO SA SABORCIMA: Žao vam Nebojše Stefanovića, a vi ste izbacili 60 demokrata!
Otvoreno Balša Božović, Foto: Zorana Jevtić

Bivši funkcioner DS

BALŠA BOŽOVIĆ ZARATIO SA SABORCIMA: Žao vam Nebojše Stefanovića, a vi ste izbacili 60 demokrata!

Politika -

Balša Božović, nekadašnji poslanik DS, ušao je u sukob sa dojučerašnjim saborcima na Tviteru, i to jer oni sad, kako je napisao, brane Nebojšu Stefanovića, potpredsednika SNS (u vezi sa zahtevima odbora da se isključi iz stranke), a 60 demokrata su bez obrazloženja izbacili iz stranke.

- Neki „nezavisni“ analitičari nepoverenje Nebojši Stefanoviću u SNS doživljavaju kao staljinističke čistke. Kada su nas 60 izbacili iz DS, bez prava na žalbu, ti isti „nezavisni“ analitičari su govorili da je to praznik demokratije. Neša iz Beograda veći (postavio znak za veće) od Vide Ognjenović - napisao je Božović, a na to su mu iz Demokratske stranke Novi Beograd odgovorili:

- Je l’ poštovao Nebojša Stefanović statut svoje stranke?

Božović je i na ovaj tvit imao osvrt:

- Demokratska stranka koja brani Nebojšu Stefanovića u odnosu na 60 demokrata koje su bez obrazloženja izbacili iz stranke. Carski.

U razgovoru za Kurir ovaj nekadašnji funkcioner DS kaže da je u svojim objavama mislio na „drušebrižnike i analitičare koji sebe smatraju delom opozicije i koji više brinu za Stefanovića nego za osnivače DS, koji su iz njega izbačeni, a što je rezultiralo time da nekad jedina organizovana stranka, koja bi mogla da se suprotstavi režimu, nestane“.

- I to je bio praznik demokratije, a sad za Nebojšu - staljinistička čistka. To je pokazatelj koliko pristrasno komentarišu, isključivo u korist određenih opozicionih grupacija, a ne kakvo je stanje na terenu - kaže Božović.

Kurir.rs/ K. B. Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track