KOŠTUNICA TE NEZAKONITO PUSTIO IZ ZATVORA: Albanci objavili dokument o pomilovanju Aljbina Kurtija (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva, Gaetan

kim

KOŠTUNICA TE NEZAKONITO PUSTIO IZ ZATVORA: Albanci objavili dokument o pomilovanju Aljbina Kurtija (FOTO)

Politika -

Nekadašnji komandant OVK i poslanik Demokratske partije Kosova Gani Koci objavio je dokument kojim je tadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije Vojislav Koštunica pomilovao sadašnjeg premijera lažne države Kosova Albina Kurtija.

Koci je naveo da razmišlja da pošalje tužilaštvu odluku o "nezakonitom oslobađanju" Kurtija iz srpskog zatvora.

- Da li treba da pošaljem tužilaštvu Koštunicinu odluku o nezakonitom puštanju sa izdržavanja zatvorske kazne - upitao je Kurtija koga već danima mnogi predstavnici opozicionih albanskih stranaka na KiM optužuju da tajno radi za Srbiju.

Nedavno je i nekadašnji premijer i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao da sumnja da su "srpske službe" zavrbovale Kurtija.

- Da li su vas zavrbovale srpske službe tokom vašeg boravka u zatvoru? Ima li Srbija nešto o vama što vas čini taocem? Da li to za Kosovo predstavlja opasnost - zapitao se Haradinaj na sednici parlamenta lažne države.

Predsednik Jugoslavije Vojislav Koštunica, podsetimo, pomilovao je 2001. godine lidera pokreta Samoopredeljenje i aktuelnog premijera lažne države Aljbina Kurtija i ukinuo mu kaznu zatvora na koju je osuđen godinu i po dana ranije.

Kurti je inače bio osuđen na kaznu zatvora od 15 godina zbog terorizma i rada na otcepljenju KiM.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track