SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić razgovarao s predstavnicima kompanije Ziđin
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

andrićev venac

SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić razgovarao s predstavnicima kompanije Ziđin

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije "Ziđin" i ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo.

Vučić je to objavio na svom nalogu na Instagramu "buducnostsrbijeav" i uz to podelio fotografije sa sastanka.

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa predstavnicima kompanije Zijin i sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo, razgovarao o aktivnostima na izgradnji rudarskih objekata i rudničke infrastrukture, kao i primeni najsavremenijih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

Predsednik Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije na spremnosti da razgovaraju o svim pitanjima od važnosti kako za lokalnu zajednicu u kojoj posluje, tako i za razvoj Borskog okruga i rudarsko-energetskog sistema Srbije.

Vučić je posebno istakao dugoročni značaj investicije od 1,26 milijardi dolara, koje će kompanija Zijin u narednim godinama uložiti u nadogradnju, proširenje i izgradnju četiri rudnika i topionice, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Sagovornici su se saglasili da su postojeće i buduće aktivnosti kompanije u saradnji sa lokalnom zajednicom od vitalnog značaja za građane Bora i razvoj čitavog okruga, budući da će Zijin izgraditi i deo javne putne infrastrukture, koja će se ustupiti gradu Boru na upravljanje po završetku radova.

Kompanije će, takođe, blisko sarađivati sa predstavnicima lokalne zajednice i relevantnim institucijama Republike Srbije, kako bi na najbolji način doprineli povećanju kvaliteta života građana, pogotovo u pogledu očuvanja zdrave životne sredine.

U tom smislu, predsednik Vučić je posebno naglasio značaj primene najviših standarda u ovoj oblasti, te je zahvalio predstavnicima kompanije na uloženom trudu i posvećenosti projektima koji se odnose isključivo na uvođenje najsavremenijih tehnologija u skladu sa svetskim parametrima u oblasti ekologije.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost Narodnoj Republici Kini i ambasadorki Čen Bo na profesionalnoj i ličnoj posvećenosti svim pitanjima od obostranog značaja za dve zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track