NISAM JA BITAN! Sin Ratka Mladića otkrio šta je njegov otac PORUČIO POSLE PRESUDE! VIDEO
Foto: Tamara Trajković, EPA/Jerry Lampen

PRVA REAKCIJA

NISAM JA BITAN! Sin Ratka Mladića otkrio šta je njegov otac PORUČIO POSLE PRESUDE! VIDEO

Politika -

General Ratko Mladić poručio je narodu Srpske da čuva svoju Republiku, te dodao da je to najvažnije, istakao je za RTRS Darko Mladić, sin generala Mladića.

- Zna Ratko šta narod misli o njemu. Poručuje da se čuva Republika Srpska i da nije on bitan, već opstanak Republike Srpske - istakao je Darko.

Istakao je da je da je njegov otac posebno zahvalan predsjedniku Sudijskog vijeća koji je imao izdvojeno mišljenje u presudi.

- Dobro je zvučao kad sam ga posetio. Držao ga je adrenalin, videćemo kako će u narednim danima to sve odraziti se na njegovo zdravlje. Narod je prozreo njihovu nameru, nikakva sila ne može naterati da laž postane istina i to Ratko zna - naglasio je Darko Mladić.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić 8. juna 2021. osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Žalbeno veće nije usvojilo žalbu Tužilaštva da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH – Sanski Most, Vlasenica, Foča, Kotor Varoš, Ključ i Prijedor – za šta je prvostepenom presudom bio oslobođen.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track